HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Gebze’de Mezuniyet Skandalı: Kızlar Kıyafetiniz Uygun Değil!

0

Gebze’de bir lisede mezuniyet töreninde akıl almaz bir olay yaşandı. Kız öğrenciler kıyafetleri nedeniyle törene alınmadı! Yaşanan olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli etkilerinin görülmeye başladığını düşündürdü!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde bazı kız öğrenciler kıyafetleri uygun olmadığı için mezuniyet törenine alınmadı. Gerekçe olarak da okul yönetiminin velilere yolladığı onay formunda yazan,  “öğrencilerin kıyafetlerinin milli ve manevi değerlere uygun olması” ibaresi gösterildi. Formda; yırtık veya delikli kıyafetler, şeffaf giysiler, vücut hatlarını belli eden şort ve taytlar, diz üstü etekler, kısa pantolonlar, kolsuz gömlekler ve tişörtler ile siyasi sembol içeren materyallerin yasak olduğu bilgilerinin yer aldığı öğrenildi.

Gerginlik çıktı, Jandarma Geldi

Yaşanan olayda öğrencilerin ve veliler arasında gerginlik oluştuğu, okul yönetimiyle de gergin anlar yaşandığı ve olay yerine Jandarma Ekiplerinin geldiği bilgisi elde edildi. Olayın, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan’ın okula gelmesi ve tüm öğrencilerin törene katılmasına izin vermesiyle yatıştığı edinilen bilgiler arasında yer aldı. Konuyla ilgili Kocaeli Valiliğinin olayla ilgili 2 eğitim müfettişi görevlendirdiği de son olarak edinilen bilgiler arasında bulunuyor. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz yaşananların ardından sosyal medya üzerinden mezun olan öğrencileri tebrik ederek, başarılar diledi.  (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Gebze’de Mezuniyet Skandalı: Kızlar Kıyafetiniz konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Gebze’de Mezuniyet Skandalı: Kızlar Kıyafetiniz yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com