HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

“Memurun Servis Hakkı Gasp Edilemez”

0

öğretmenlik meslek kanunu

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) kamudaki tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilen personel servislerinin yeniden uygulamaya konulmasını talep etti.

Bu Ülkede Yıllardır Süren İsraf Var Ama Bu İsrafı Biz Yapmadık

Konu hakkında sendika şu açıklamayı yaptı, “İktidarın parmak çoğunluğu ile tüm eleştirilere rağmen TBMM’den geçirdiği sözde tasarruf paketi; “Kamuda Verimlilik ve Tasarruf” paketi açıkça başta emekçiler olmak üzere halkı yoksullaştırma programıdır. Bir yandan emekçilerin kazanılmış hakları gasp edilirken, öte yandan halkın nitelikli, parasız, kamusal hizmet alma hakkının tasfiyesi planlanmaktadır. Uzaktan, esnek çalışma biçimlerini geliştirerek yol, yemek, personel servisi, izin, fazla mesai ücreti, ikramiye gibi kamu emekçilerinin kazanılmış haklarının tasarruf adı altında gasp edilmesi amaçlanmaktadır. Evet, bu ülkede yıllardır sürdürülen bir israf var, ancak israfı yapan bizler değiliz.  Her seferinde fedakârlık yapan, kemer sıkan, emeğinin karşılığını almadan kazan dairesinde canhıraş çalışarak geminin yol almasını sağlayan işçiler, emekçiler olmuştur. Tüm bunlara rağmen iktidar, sözde tasarruf paketi adını verdiği paketle yoksulun cebinden alıp zenginin cebine aktarmayı temel alan bu düzen için bir kez daha emekçileri, halkı “kemer sıkmaya” zorlamaktadır”

TBMM’de kabul edilen pakete göre;

  • Kamu hizmetlerine ve yatırımlarına ayrılan kaynaklar daha da azaltılacaktır. Bu durumda önümüzdeki 3 yıl boyunca yeni okul, hastane, kreş, sığınma evi gibi kamu hizmet birimleri açılmayacaktır.
  • Kamuya personel alımı sadece emekli olanların, hayatını kaybedenlerin sayısı ile sınırlanmaktadır. Dolayısıyla üç gençten birinin işsiz olduğu gençlerin kamuda işe girmesi önümüzdeki 3 yıl boyunca neredeyse imkânsız hale getirilmektedir.
  • Kamunun elinde kalan son lojmanlar ve sosyal tesisler ya “ekonomiye kazandırma” adı altında yandaşlara satılacak ya da rayiç bedel adı altında kiraları arttırılacaktır.
  • İktidarın yıllardır hayalini kurduğu esnek-güvencesiz istihdam hayata geçirilecektir. Kamuda mevcut güvencesiz istihdam; uzaktan çalışma, evden çalışma, denkleştirme gibi esnek çalışma yöntemleriyle, özellikle kadın çalışanlar üzerinden daha da büyütülecektir. Dolayısıyla kamu çalışanlarının sadece mesai saatlerinin değil, mali ve sosyal haklarının da esnekleştirilmesi hedeflenmektedir.
  • Sınırlı sayıda kamu çalışanının işe geliş ve gidişte yararlanmakta olduğu servis hizmetlerine son verilecektir.

Gibi birçok zaruri kamu hizmetinde kısıtlamaya gidilmektedir. Ulaşımın büyükşehirler başta olmak üzere büyük bir sorun haline geldiği günümüzde, mücadeleyle elde ettiğimiz servis hakkımıza dokunulmamalı, başta üniversiteler olmak üzere iptal edilen tüm personel servisi hizmetlerine derhal yeniden başlanmalıdır. Tüm kamu emekçilerine personel servis hizmeti sağlanmalı, servis imkânı sağlanamayan yerlerde eğitim ve bilim emekçilerine yol ücreti ödenmelidir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

“Memurun Servis Hakkı Gasp Edilemez” konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. “Memurun Servis Hakkı Gasp Edilemez” yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com