HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Üniversite İkinci Öğretim Programları Kapatıldı

0

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 80 bin öğrenciyi etkileyecek bir adım attıklarını söyledi.Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Özvar, bu adımın üniversitelerdeki program kalitesini artırmaya yönelik en kıymetli çalışmalardan biri olduğunu belirtti. Özvar, vakıf üniversitelerinin de istihdama hassas ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüşüm yapması gerektiğini söz etti.

80 Bin Öğrenci Etkilenecek

Geçen yıl, 1308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu yıl ise YKS kontenjanlarında da benzeri bir düşüş bekleniyor. Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlerhas kimi programlarda da kontenjanlar azaltılacak.

Vakıf Üniversitelerinde Yeni Periyoda Girildi

Erol Özvar, vakıf üniversitelerinde de ikinci öğretim programlarının yerine istihdama hassas ve geleceğin mesleklerine uygun programların getirilmesi gerektiğini belirtti. Vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını bu doğrultuda yapmaları isteniyor.

Özvar’dan Açıklama Geldi

Özvar, “Bu devir üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik tahminen de en kıymetli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur,” dedi. “Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu üzere, ikinci öğretim programları yerine istihdama hassas ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir.”

Üniversite İkinci Öğretim Programları Kapatıldı konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Üniversite İkinci Öğretim Programları Kapatıldı yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com