HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Hindistan’ın eşsiz mimarisi: Jamia Mescidi

0

Jamia Mascidi, Hindistan‘da Delhi‘de bulunan büyük bir cami. 1650 yılında Shahjahan tarafından yapılmıştır ve kubbeli bir çatıya sahiptir. Cami, dört köşeli planının üzerinde ön ve arka bahçelere sahiptir. Caminin içinde üç büyük mihrab vardır. Bir de minare ve minarelerin üzerinde yer alan küçük kubbeler vardır.

Hindistan Jamia Mescidi Hakkında Bilgi

Cami, çuslümana ait olan çevresindeki birçok evin çatısının altına konumlanmıştır ve çu zaman çok sayıdaslüman tarafından ziyaret edilmektedir.

Jamia Mescidi
Jamia Mescidi
Jamia Mescidi mimari
Jamia Mescidi

Hindistan’ın Kaşmir bölgesinin Srinagar şehrinde bulunan ve Sultan Sikandar tarafından 14. yüzyılın sonunda inşa ettirilen Jamia Mescidi eşsiz mimarisi ile dikkat çekiyor.

Jamia Mescidi Hindistan
Jamia Mescidi

Aynı anda binlerce kişinin saf tutabildiği Jamia Mescidi, Keşmir Vadisi’nin en büyük ibadethanelerinden sayılıyor.

Jamia Mescidi cemaat
Jamia Mescidi

Kaynak

Hindistan’ın eşsiz mimarisi: Jamia Mescidi konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Hindistan’ın eşsiz mimarisi: Jamia Mescidi yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com