HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Kabus Karabasan Nedir

Rüya Tabirleri Yeni Rüyada gördüm Yorum Mehmet Emin Aksakallı Hoca Hacumrehaber.com Özel
0

Kabus ve Karabasan Nedir

Kabus kötü rüya olarak adlandırılan ve gören kişi oldukça rahatsız eden rüyalardır. Kişinin bilinçaltındaki korkuları, hayalet, canavar, cadı, savaş, terör,düşme, boğulma, ölme gibi kişiyi olumsuz şekilde etkileyecek şeyler barındırır. Kabus görmenin sebepleri stresli yaşam, yaşanan bazı travmalar ve yüksek ateştir.

Kabus Etkileri

Görülen kabuslar uykudan uyandıracak kadar şiddetli etkiler yaratabilir. Rüyada boğulma, düşme gibi kabuslar görüldüğünde ve tepki vererek uyandığınızda boğulmaya ya da düşmeye devam ettiğinizi düşünerek nefes almaya ve bir yere tutunmaya çalışırsınız.

Karabasan Nedir?

Karabasan uyku felci olarak adlandırılmaktadır. Vücut rüya görülen evre yani REM uykusundayken solunum ve göz kapakları dışında geçici bir felç geçirir. Karabasan olarak adlandırılan bu uyku felci genellikle uykuya dalarken ya da uyanırken gerçekleşir.

Karabasan esnasında hareket edememe durumu sebebiyle kişi heyecan ve strese kapıldığı için bazı halüsinasyonlar görebilir. Karabasan en basit hali ile açıklanacak olursa beynin uyanıp bedenin uyanmama halidir.

Karabasan ve Psikolojik Etkileri

Karabasan kan dolaşımında oluşan bazı sorunlar ve psikolojik sıkıntılar sebebiyle oluşabilir. Karabasan belirtileri ise şöyledir;

Uykuya geçtikten hemen hemen birkaç saat sonra çığlık atma bağırma sesinizi duyurma isteği duyarsınız.
Kalp atışlarınız normalden çok daha hızlı olur.
Nefes alıp verişiniz hızlanır.
Siz uyurken karabasan bastığında sizi dışarıdan gören bir kişi sizin uykuda bir problem yaşadığınızı anlayabilir.
Rüyanızı ve yaşadığınız olayı uyandığınızda hatırlamazsınız.

Kabus Karabasan Nedir konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Kabus Karabasan Nedir yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com