HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Kahramanmaraş’ta Kolera Şüphesi İle İki Numune Teste Gönderildi

0

deprem saglik kabini

Koleradan şüphelendikleri iki çocuk hastadan numune alarak teste gönderdiklerinin altını çizen Çocuk Doktoru Ceren Sultan Altay, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) yaptığı açıklamada sonuçların negatif geldiği bilgisini verdi.

Bölgede En Büyük Risk Kolera

Kahmaranmaraş’ta Ebrar Sitesi yakınında gönüllü iş insanları, hekimler ve hemşirelerin bir araya gelmesiyle açtıkları sağlık kabininde çocuk depremzedeler olmak üzere çok sayıda depremzedeye sağlık hizmeti veriliyor. Sağlık kabininde görevli Çocuk Doktoru, Anne Sütü ve Emzirme Danışmanı Ceren Sultan Altay, yenidoğan ve 18 yaş grubu çocuklara sağlık hizmeti verdiklerini belirterek şu anda bölgede en büyük riskin kolera olduğuna dikkat çekti. Koleradan şüphelendikleri iki çocuk hastadan numune alarak teste gönderdiklerinin altını çizen Çocuk Doktoru Ceren Sultan Altay, sonuçların negatif geldiği bilgisini verdi. Deprem bölgesindeki çocuklarda ateş, üstü solunum yolu enfeksiyonları, kusma, ishal konusunda sağlık sorunlarının yoğun olduğunu belirten Altay, “Yoğun zattürre şikayeti olup sevk ettiğimiz bebekler var. Travmalı olan, durumu ağır olan hastalarımızın sevklerini gerçekleştiriyoruz. Köylerden bizi duyarak gelenler oldu. Çevre bölgelerden, parklardan, çadır kentlerden hastalarımız var” dedi. 

anne sütü, deprem doktor
Çocuk Doktoru, Anne Sütü ve Emzirme Danışmanı Ceren Altay, anneleri ve kadınları çoçuklara anne sütü içirme konusunda bilgi verdi.

Kolera , Uyuz ve Soba Kullanımlarına Karşı Önlem Alınmalı

Çocuk Doktoru Ceren Altay, “Kolera şüphemiz oldu. İki çocuk hastamızın numunelerini gönderdik neyse ki negatif sonuçlandı. Çocuklar arasında solunum yolu enfeksiyonu ve kusma, ishal oldukça yaygın. Bölgede şu anda uyuz salgını yaygın. Çadır içi sobalardan kaynaklı olarak hastanelere ani çocuk ölümleri başvurularının da olduğunu duyuyoruz. Kolera  başta olmak üzere uyuz ve çadır içi soba kullanımlarına çok dikkat edilmesi gerekiyor” diye konuştu. 

‘Anne Sütünü Çocuklarınıza İçirin’ Tavsiyesi

Çocuk Doktoru ve Anne Sütü Emzirme Uzmanı Altay, çadır kentteki annelere ve kadınlara eğitim verdiklerini, anne sütünü hem bebeklere hem de büyük çocuklara da vermeleri yönünde tavsiyede bulunduğunu söyledi. Atya şöyle konuştu: “Kolera ve salgın hastalık riskine karşı çocukların bağışıklıklarının güçlenmesi için anne sütünün önemine dikkat çektik. Yardım konusunda en büyük ihtiyaç öncelikle çadır, ardından hijyen malzemeleri, çocuk ve kadın iç çamaşırı eksiği bölgede çok fazla. Seyyar tuvalet sayıları biraz daha arttı. İlk geldiğimizde tuvalet konusunda çok büyük bir sorun vardı. Su yoktu yeni geldi. Dezanfektan  dağıtımlarında bulunduk. Kızılay’ın da bölgede dezenfektan dağıtımı yaptığını gözlemledik.”(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kahramanmaraş’ta Kolera Şüphesi İle İki konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Kahramanmaraş’ta Kolera Şüphesi İle İki yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com