HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Müslümanın Muhafazakar Tatili Nasıl Olmalı?

İslami Oteller caiz mi Müslümanın Muhafazakar Tatili Nasıl Olmalı?

islami tatil villa otel
0

Müslümanın Muhafazakar Tatili Nasıl Olmalı?

islami tatil villaları
Müslümanın Muhafazakar Tatili Nasıl Olmalı?

Mayıs ayı geldiğinde ilkbaharın bitmesiyle yaz mevsimine girilen bu günlerde herkesin aklında güzel bir tatil geçirme hayali ve planları vardır. Bazıları turistik tatil beldelerinde ve kumsallarda gezinti ve zaman geçirmeyi umarken, bazıları da daha ılık ve yüksek yerleri seçerek kafa dinlemeyi planlamaktadır.

Bazı kişiler de “İslami tatil diye bir şey yoktur” diyerek tüm bunları baştan kabul etmemektedir. Şimdi, İslam`da tatil diye bir şey yok mudur? Var ise mümin bir kişinin ve ailesinin tatil planı nasıl olmalı ve bunu nasıl tatbik etmelidir? Bu tarz suallere aşağıdaki ayetlerde güzelce açıklanmış ve bakış açınızı değiştirecektir.

  1. Demek ki zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
  2. Evet, doğrusu her güçlüğün yanında bir kolaylık var.
  3. O halde önemli bir işi bitirince hemen diğerine koyul.
  4. Ve yalnız rabbine yönel.

(İnşirah Suresi, 5-8 ayetler)

Evet, bir mümin her vakit bir hayırlı bir çalışma içindedir. Fakat müminin reel manada dinleneceği yegane mekan cennettir. Bu alem kişi için sadece bir imtihan alanıdır, imtihanda ise zamanı doğru kullanmamak ve gaflet içerisinde olmak hiç uygun düşmez.

Tatile giden pek çok kişi tatile atfettiği anlamdan dolayı kayıtsız kalabilir ve günlerini gaflet içinde geçirebilir. Bu nedenle iman kardeşlerimize ilahi görev ve sorumluluklarını hatırlatmak ve dini hayatımıza olan duyarlılığımızla örnek olmak görevimizdir.

Toplumun büyük çoğunluğu, cahil çevre kültürünün etkisi altında, yaşamı vazgeçilmez ve vazgeçilmez olarak görüyordu; Yılda en az bir kez ve özellikle yaz aylarında tatmak bir zevk olarak algılanıyor … Kısaca hayatın vazgeçilmez bir parçası olarak kabul ettiği tatil anlayışı, tamamen yabancı ve medeniyetimize aykırı bir kavram ve olgudur. . Bunu görmek için önce kelime olarak ne anlama geldiğine bakalım.

Muhafazakar tatil nerede yapılır?

Tatil kelimesi “atalet” ten gelir ve boşluk ve durgunluk anlamına gelir. Başka bir deyişle: tembel, işsiz, işsiz, işsiz anlamına gelen boşta kalan isim ve bu sıfatın mastarı olarak sayabileceğimiz atalet adı tatil ile aynı köke dayanmaktadır.

Daha detaylı bir açıklama ile tatil; İhmal etmek, çalışmamak, ihmal etmek, faaliyetlere bir süre ara vermek, çalışmayı bırakmak, çalışmayı bırakmak demektir… Halk dilinde hiçbir şey yapmadan durmak, dinlenmek, dinlenmek gibi anlamlarda da kullanılmaktadır. kafayı dinlendirmek.

Ancak boşluk anlamına gelen tatilin içi eğlence, gezi, yüzme, yatlarla yelken, kampa çekilme, uyumak … birçok insan tarafından dolu.

Muhafazakar oteller hangileri?

Modern zihniyet ve çağdaş dünya düzeni daha net ifade edilir; Üretimi ve tüketimi arttırmak için histerisi olan ve reklam sihirbazını bu alanda da kullanan modern fikirli insanlar, “maksimum tatil”, “sınırsız eğlence ” gibi söylemlerle insanları ve maalesef biraz da Müslüman avlıyorlar onlara kendi yaşam tarzlarını aşılamaya çalışıyorlar.

Hangi tatil köyleri, deniz manzaralı lüks oteller, kaplıcalar, kamplar, plajlar, yüzme havuzları bilmiyorum.

İsimleri altındaki çekici alanlara çekerek, lükse ve aşırı tüketime, israfa ve en kötüsü dinden arınmış bir hayata dalmayı teşvik ediyor ve hatta zorluyorlar.

Modern yaşamın yorucu olduğu doğrudur. Yorgun kişi dinlenmeli, dinlenmek boş olmakla karıştırılmamalıdır. İkisi çok farklı şeyler. İslam düşüncesi ile modern algının çakıştığı yer burasıdır ve bugün birçok “Müslüman” bu çatışmanın farkında değildir. Her şeyden önce kesin olarak bilinmesi gerekir; Modern insanın tatil anlayışı yanlış. Çünkü modern insanlar tatili boş geçecek, çok uyuyacak, çok yemek yiyecek, çok seyahat edecek ve çok eğlenecek bir zaman dilimi olarak görüyor. Bu, İslam’ın genel çizgileriyle çelişen bir durumdur. Çünkü boşta kalmak, boşta kalmak demektir ve boşta kalan boşluğu işgal eder. Çünkü Müslüman her zaman bilinç ve çalışma halindedir. Bunu burada da açıklığa kavuşturmanın yararlı olacağını düşünüyorum. Biliyorsunuz boşta, boşta çalışma diyoruz ama Müslüman için boş iş nedir?

Kapalı aileler nerede tatil yapabilir?

Müslüman için boş iş; ne dünyada ne de ahirette işe yaramayan ve fayda sağlamayan her türlü fiildir. Başarılamayan hiçbir amel, yapılırsa veya yapılmazsa, Allah’ın ve Resulünün rızası ve rızası sağlanamaz.

Modern insanın bayramı, merhamete değil, günaha açık bir tatildir. Ancak Müslüman günahsız mükafata açıktır. Tatilden 5 yıldızlı oteli anlayanlar dinlenmekten, açık büfeye yemek yemekten, herkesle denize gitmekten, sahilde uzanmaktan, bol müzikle dans etmekten anlayacaklar. Bir Müslümanın günah kazanarak dinlenmesi uygun değildir. Dinlenme sadece beden değil aynı zamanda akıldır. Günah ise bir Müslümanı vurgular. Rahatsız ediyor. Ruhsal dünyasında onarılamaz yaralar açar. Bir Müslüman günahın içine o kadar dalmışsa, günahtan rahatsız olmazsa, o zaman uzun süre bir şeyler ters gitmiştir.

Müslümanlar her zaman Allah’ın evimde, iş ortamımda, yürüdüğüm ve alışveriş yaptığım sokakta bana ne kadar yakın olursa tatilde de o kadar yakın olacağımı düşünmesi gerektiğini düşünmelidir.

Herkese günahsız tatiller…

2021

Müslümanın Muhafazakar Tatili Nasıl Olmalı? konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Müslümanın Muhafazakar Tatili Nasıl Olmalı? yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com