HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Seviye Tespit Sınavı (STS) Tarihi Belli Oldu

0

Seviye Tespit Sınavı(STS)

Yükseköğretim Kurulu tarafından gerçekleştirilen Seviye Tespit Sınavı(STS) ve muadil sınav olarak bilinen Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınavı tarihleri ve sınavların uygulanacağı kurumlar belirlendi.

YÖK, resmi sitesinden Seviye Tespit Sınavı ve Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınavı hakkında detaylı açıklama yaptı. YÖK sınavlar hakkında şu açıklamayı yaptı, “Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 7 Aralık 2022 tarihli toplantısında 2023 yılı Seviye Tespit Sınavı ve muadil sınavların (İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınav) sınav takvimi ile ilgili alınan karar gereğince;

Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Öğretmenlik (KPSS Eğitim Bilimleri) Seviye Tespit Sınavlarının Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca belirlenecek sınav takvimine (https://www.osym.gov.tr/TR,8797/takvim.html ) göre yapılmasına, Mühendislik alanları, Hukuk, Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, Hemşirelik, Ebelik, Veteriner Hekimliği alanlarında Seviye Tespit Sınavlarının Anadolu Üniversitesince Mayıs ayı içerisinde yapılmasına karar verildi.

Diş Hekimliği, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, Veteriner Hekimliği, Ebelik, Dil ve Konuşma Terapisi, Beslenme ve Diyetetik, Odyoloji, Çocuk Gelişimi” Seviye Tespit Sınavına muadil İlmi Hüviyet Tespiti’nin Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Ankara Üniversitesince yapılmasına karar verildi.

Tıp Doktorluğu Seviye Tespit Sınavına muadil Yapılandırılmış Klinik Sınavı’nın Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve İnönü Üniversitesince yapılmasına, “Mühendislik alanlarında” Seviye Tespit Sınavına muadil İlmi Hüviyet Tespiti’nin Çukurova Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesince yapılmasına, “Eczacılık alanlarında” Seviye Tespit Sınavına muadil İlmi Hüviyet Tespiti’ne ilişkin sınavların Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesince yapılmasına karar verildi.

Ülkelerinde Savaş, İlhak ve İşgal Koşulları Bulunan adaylar için Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesince yapılan Alan ve Derece Tespiti ve İlmi Hüviyet Tespitinin Nisan ve Ekim ayı içerisinde yapılmasına karar verilmiştir” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Seviye Tespit Sınavı(STS)
Seviye Tespit Sınavı(STS)

 

Seviye Tespit Sınavı (STS) Tarihi konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Seviye Tespit Sınavı (STS) Tarihi yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com