HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Tıp Öğrencilerinin Barınma ve Beslenme Sorunları

0

HEKİMSEN Genel Başkanı: Bize Yapılan Adaletsizliğe Karşıyız!

Türk Tabipler Birliği tıp öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme sorunlarının giderek arttığını belirterek, Yükseköğretim Kurulu’na yazı yazdı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB); tıp öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, güvenceli çalışma ve ücret haklarında yaşadıkları sorunların çözümü için 3 Eylül 2024 günü Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) bir yazı yazdı. Tıp fakültesi ve kontenjan sayılarındaki artış ile fakülte koşullarındaki yetersizliklerin tıp eğitiminin niteliğini olumsuz etkilediği belirtilen yazıda, tıp öğrencilerinin artan yoksulluğa bağlı olarak barınma ve beslenme sorunlarının derinleştiği ifade edildi. Devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan intörn hekimlerin arasındaki maaş farklarının bordro örnekleri ile paylaşıldığı yazıda, stajyer tıp öğrencilerinin güvenli alanlarda ve güvenceli çalışma sorunları da aktarıldı. Yazıda, TTB’nin her iki konu başlığındaki mağduriyetlerin giderilmesi için hazırladığı kanun teklifi önerilerine de yer verildi.

Klinik dönem öğrencilerinin ve intörn hekimlerin personel yemekhanelerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip olmamalarına da dikkat çekilen yazıda, üniversitelerdeki uygulama farklılıkları bir tablo halinde paylaşıldı. Yazının son bölümünde ise tüm bu sorunların çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılması istendi ve TTB’nin çözümlere ilişkin işbirliği içinde çalışmaya hazır olduğu kaydedildi.

YÖK’e yazılan yazının tamamı için tıklayın.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda yapılması istenen değişikliğe ilişkin kanun teklifi önerisi için tıklayın. Yükseköğretim Kanunu’nda yapılması istenen değişikliğe ilişkin kanun teklifi önerisi için tıklayın.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Tıp Öğrencilerinin Barınma ve Beslenme konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Tıp Öğrencilerinin Barınma ve Beslenme yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com