HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

TTB ve Tabip Odaları, Çınar-Mazıdağı Yangın Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

0

Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman Tabip Odalarının yanı sıra TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Aydın Şirin’in de yer aldığı heyet, 21 Haziran 2024 tarihinde Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yangın felaketiyle ilgili incelemelerde bulundu. Heyet, yangının yaşandığı bölgeleri ziyaret ederek durum tespiti yaptı ve mağdurlarla bir araya geldi.

Yangın İle İlgili detaylı rapor hazırlanacak

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu ile Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu’nun oluşturduğu heyet, yangın sonrası büyük zarar gören Köksalan Köyü’nde yakınlarını kaybeden ailelere taziyelerini sundu. Heyet adına konuşan Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Eş Sözcüsü Dr. Elif Turan, yaptıkları incelemeler sonucu detaylı bir rapor hazırlayarak kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Dr. Turan, “Bölgede çok ağır bir tablo ile karşılaştık. Yangın nedeniyle hayatını kaybedenler ve yaralananlar var. Ayrıca birçok hayvan telef olmuş ve tarım alanları ciddi şekilde zarar görmüş durumda. Bu felaketin hukuki sürecini de yakından takip edeceğiz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

TTB ve Tabip Odaları, Çınar-Mazıdağı konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. TTB ve Tabip Odaları, Çınar-Mazıdağı yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com