HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Yaz Okulunun Önemi Nedir?

0

Yaz Okulunun Önemi Nedir?

Yaz tatilinin özellikle çocukların gelişiminin aksamaması için önemli bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, yaz okulunun çocukların gelişimleri için fırsat penceresi sunduğunu belirtiyor.

Uzmanlar, “ Yaz okulu tatilde öğrenme kaybının yani öğrenilen bilgiler uzun süre kullanılmadığında bu bilgilere ulaşmada güçlük yaşanmasının azaltılmasında etkilidir.” diye konuştu.

Yaz Okulunun Önemi Nedir?

Yaz döneminde de akran iletişimi çok önemli

Araştırma Görevlisi Pınar Demir Asma, yaz okullarının çocuğun gelişiminde önemli bir yeri olduğunu söyleyerek “Yaz okulları çocukların tatil dönemlerini keyifli ve verimli geçirmeleri için önem arz etmektedir. Bunun sebebi çocukların gelişimleri için fırsat penceresi olan erken çocuklukta çocuğun çevresiyle girdiği her türlü etkileşimin onun gelişim alanlarına destek sunmasıdır. Yaz döneminde de okuldan ve okuldaki akran çevresinden uzak kalan çocuk çevreyle etkileşim kurma konusunda mahrumiyete maruz kalmaktadır. Ayrıca yaz okulları tatilde öğrenme kaybının yani öğrenilen bilgiler uzun süre kullanılmadığında bu bilgilere ulaşmada güçlük yaşanmasının azaltılmasında etkilidir. Bu yüzden çocuklara yönelik yaz okulları ve yaz kurslarının değerlendirilmesi önemlidir.” dedi. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Yaz Okulunun Önemi Nedir? konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Yaz Okulunun Önemi Nedir? yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com