HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Bioenerji Seans Fiyatları, Kaç Seansta Tedavi Olurum? Biyoenerji Nedir?

Bioenerji Seans Fiyatları, Kaç Seansta Tedavi Olurum
0

Biyoenerji  beden, zihin ve ruhun nasıl birbirine bağlı olduğunu araştırır, kelimenin kökleri Yunanca yaşam (“bios”) ve enerji (“energeia”) sözcüklerinden gelir. Biyoenerji terapistleri , danışanlarının duygusal ve zihinsel sıkıntıya katkıda bulunabilecek fiziksel gerilimi serbest bırakmalarına yardımcı olmak için hareket, nefes çalışması , dokunma ve diyalog kullanır.

Bioenerji Seans Fiyatları, Kaç Seansta Tedavi Olurum?

Türkiye’de bioenerji sektöründe Kasım 2022 tarihi itibariyle uzmanlık seviyesi en düşük danışman seans fiyatı 600 TL’dir. Seans sayısı şikayet sahibinin performansına bağlı olarak en az 2 seansta tedavi oluyorsunuz.

Türkiye Marmara Bölgesinde Bioenerji Seans Fiyatları

Bioenerji uzmanlarının %75 i Türkiye’de Marmara bölgesinde bulunmaktadır. Fiyatlar il bazında aşağıdaki tabloda bulunuyor. Güncel Kasım 2022 tarihi itibariyle seans fiyatları aşağıdaki tabloya yazdık.

İl Bioenerji Seans Fiyatları En Ucuz Bioenerji Seans Fiyatları En Pahalı
İstanbul Bioenerji Seans Fiyat 750 TL 2300 TL
Edirne Bioenerji Seans Fiyat 700 TL 1600 TL
Kırklareli Bioenerji Seans Fiyat 700 TL 1100 TL
Tekirdağ Bioenerji Seans Fiyat 700 TL 1600 TL
Çanakkale Bioenerji Seans Fiyat 700 TL 1700 TL
Kocaeli Bioenerji Seans Fiyat 800 TL 1950 TL
Yalova Bioenerji Seans Fiyat 700 TL 1200 TL
Sakarya Bioenerji Seans Fiyat 700 TL 1500 TL
Bilecik Bioenerji Seans Fiyat 700 TL 1200 TL
Bursa Bioenerji Seans Fiyat 900 TL 1850 TL
Balıkesir Bioenerji Seans Fiyat 700 TL 1200 TL

Almanya Bioenerji Seans Fiyatları

Almanya bioenerji seans ücreti 220 Euro’dur.  Berlin ve  Hamburg çevresinde bulunan biyoenerji terapistleri ile kasım ayı için de yaptığımız fiyat araştırmasında çıkan ortalama ücret bilgisi bu şekilde.  Genel ekonomik sorunlarla ilk kez karşılaşan Z kuşağı çareyi bioenerjide aramaktadır. Ancak huzurun nerede olduğunu siz değerli okuyucularımız gayet iyi bilmektedir.

Türkiye Marmara Bölgesinde Bioenerji Seans Fiyatları

Türkiye Marmara Bölgesinde Bioenerji Seans Fiyatları

Bioenerji Terapisi Nedir? Sonuç verir mi?

Biyoenerji terapisi, fiziksel ve duygusal sağlığın bağlantılı olduğu teorisine dayanır. Fiziksel olarak sağlıklı olduğumuzda, stres ve duygularla daha iyi başa çıkabiliriz. Tersine, duygusal olarak sağlıklı olduğumuzda, bedenlerimiz daha iyi işlev görebilir.

Biyoenerji terapisinin amacı, danışanların sorunlara neden olabilecek fiziksel ve duygusal gerilimi serbest bırakmalarına yardımcı olmaktır. Biyoenerji terapisi, anksiyete , depresyon , stres , öfke yönetimi ve travma gibi çeşitli konularda yardımcı olabilir . Genel fiziksel sağlığı iyileştirmek için de kullanılabilir.

Bioenerji Terapisi Teknikleri

Biyoenerji terapisi teknikleri, bir kişinin alışılmış yaşam kalıplarını aşmasına ve belirli durumlarda nasıl farklı tepki vereceğini öğrenmesine yardımcı olabilir. Bu tür terapi genellikle geleneksel konuşma terapilerinden daha aktiftir ve müşterilere kendileri hakkında öğrendikleri üzerinde düşünmeleri için zaman verir.

Biyoenerji terapistleri, bireyleri tam olarak şu anda yaşamaya, fiziksel aktiviteye katılmaya ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler içinde olmanın yeni yollarını keşfetmeye teşvik eder.

Aşağıda, terapistinizin Biyoenerji terapisi sırasında kullanabileceği bazı özel teknikler bulunmaktadır:

  • Topraklama : Bu teknik, danışanların şu anda kök salmış ve mevcut olduklarını hissetmelerine yardımcı olmak için fiziksel hareketler veya egzersizler yapmalarını içerir. Bu aynı zamanda fazla enerjiyi ve gerilimi boşaltmaya da yardımcı olabilir.
  • Duyusal Farkındalık: Bu, danışanların hisler, sesler, kokular ve tatlar dahil olmak üzere vücut duyumlarının daha fazla farkında olmalarına yardımcı olmayı içerir. Bu, gerginliği serbest bırakmalarına ve daha topraklanmış olmalarına yardımcı olabilir.
  • Hareket: Bu teknik, hareket yoluyla gerilimi serbest bırakmayı içerir. Örneğin, terapistiniz öfke veya hayal kırıklığını ifade etmek için yürümenizi, koşmanızı veya dans etmenizi isteyebilir. Ya da enerjiyi veya bastırılmış duyguları serbest bırakmak için bir yastığı tekmeleyebilir veya yumruklayabilirsiniz.
    İçerme: Bu teknik, danışanların bedenlerinin içinde neler olup bittiğini hissetmelerini sağlamak için bir hareket yapmaktan kaçınmasını içerir. Örneğin, bir müşteriden ayağını yere vurma veya kollarını çaprazlama dürtüsünden kaçınması istenebilir.
  • Destekleyici Temas: Bu teknik, terapistin bir müşteriyle, şimdiki zamana odaklanmalarına ve topraklanmış hissetmelerine yardımcı olmak için destekleyici temas kurmasını içerir. Örneğin, bir terapist, bir ifade hareketindeyken bir danışanın vücuduna yakın veya vücuduna karşı elini tuttuğunda, terapist “destekleyici temas” uygular.

Bioenerji ile Tedavi Edilen Hastalıklar Nelerdir?

Biyoenerji terapisi, ağrılı veya travmatik duygusal deneyimlerle ilgili gerilimi ve stresi serbest bırakması gereken herkes için potansiyel olarak yardımcı olabilir. Bununla birlikte, aşağıdakiler gibi bedeni ve duyguları içeren belirli sorunları olan kişiler için kullanılabilir;

  • Kronik ağrı ve diğer fiziksel rahatsızlıklar
  • Yeme bozuklukları
  • Endişe ve depresyon
  • Uzun süreli yas tutma
  • Kronik stres
  • Travma sonrası stres
  • Uyuşturucu ve alkol kötüye kullanımı dahil olmak üzere bağımlılıklar
  • OKB (obsesif-kompulsif bozukluk)

Ek olarak, tedavinin bitiminden sonra (en fazla iki yıl), sonuç ölçütleri için büyük etki büyüklükleri gözlendi. Çalışma yazarları, bu sonuçların vücut odaklı psikoterapötik yöntemlerin etkinliğini desteklediğini iddia ediyor.

Bioenerji Olduğunu Nasıl Anlarız?

Bioenerji anlaşılması için, insanların nasıl enerji üretildiği ve bunun nasıl kullanılabileceği konusunda temel bilgilere sahip olması gerekir. Bir çok insan, bioenerjiyi, hayvanların, bitkilerin ve diğer canlıların hareketlerini enerjiye çeviren mekanizmaların üretiminden alınan enerji olarak tanımlarlar.

Örneğin, hayvanların yemlerini yemek için kullandıkları enerji, güneşin enerjisini bitkilerin fotosentezi süreci aracılığıyla çevirdikleri enerji gibidir. Bioenerji, aynı zamanda biyolojik olarak üretilen ve insanlar tarafından kullanılan enerji olarak da tanımlanabilir. Bu, açık havada fiziksel aktivite yaparak veya hayvanlardan elde edilen enerjiyi kullanarak üretilen biyolojik enerjiyi içerir.

Bioenerji Seans Fiyatları, Kaç Seansta konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Bioenerji Seans Fiyatları, Kaç Seansta yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com