HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Deniz Kaynaması ile Deprem Arasında İlişki Varmı? Yenikapı sahilindeki denizin kaynama görüntüleri

Deniz Kaynaması Deprem Belirtisi Mi? Hayır, deniz kaynaması deprem belirtisi değildir.

Deniz Kaynaması ile Deprem Arasında İlişki Varmı
0

Deniz kaynaması, deniz suyunun derin deniz kabuklarının altındaki hareketlerden kaynama olarak tanımlanan bir fenomeni olduğu düşünülmektedir. Global ısınma, geçici bir artışla sonuçlanan sıcak hava masası hareketleri, okyanus tabanındaki hareketler ve depremler gibi faktörler bu olayı tetikleyebilir. Bu olaylar, yüzey yüzey hareketi sonucu oluşan ufak dalgalar ve küçük balonlar yaratırlar.

İstanbul Yenikapı’da Deniz Kaynaması Vatandaşları Korkuttu!

İstanbul Yenikapı’da deniz kaynaması vatandaşları korkuttu. İnstagram hesabından bir vatandaşın paylaşmış olduğu denizin kaynama görüntüleri hayrete düşürdü. Dün Yenikapı’da görülen deniz yüzeyindeki kaynama görüntüleri, vatandaşları büyük bir endişeye sürükledi.

İşte bir vatandaşın sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu Yenikapı sahilindeki denizin kaynama görüntüleri;

 

Deniz Kaynaması Deprem Belirtisi Mi?

Hayır, deniz kaynaması deprem belirtisi değildir. Deniz kaynaması, okyanusta oluşan bazı koşulların etkisiyle meydana gelen ve deniz suyunun dalgıçlar aracılığıyla hissedilen hava köpüklerine verilen addır. Bu hava köpükleri deniz üzerinde patlamalar şeklinde belirir. Ancak böyle durumlar depremlerle ilişkili değildir.

Şu anda, deniz kaynamasının bir deprem belirtisi olarak gerçekten deprem öncesinde olup olmadığı henüz tam olarak bilinmemektedir. Bazı çalışmalar, bazı deniz kaynamalarının depremlere yakın olduklarını ve belirli bir süreye sahip olduklarını göstermektedir. Bununla birlikte, bu fenomenin tahmin edilebilirliğinin üzerinde çalışma yapılmaktadır.

Deniz Kaynaması Deprem Belirtisi Mi
Deniz Kaynaması Deprem Belirtisi Mi

Jeolojik Olarak Deniz Kaynaması Nedir?

Jeololik olarak deniz kaynaması, dünyanın yer kabuğu ile denizin arasındaki ısı transferinin, yer kabuğunda bir arayüz oluşturarak tektonik hareketler ve kayaların çatlama hareketleri sonucunda meydana gelen patlama (jeolojik) olayıdır. Genellikle, artan baskıya bağlı olarak meydana gelen çatlaklardan sıvı magma çıkar ve deniz tabanındaki kayaların arasına geçer ve kaynamaya başlar. Çukurlar için füzyon, bulutlar için damla ve coğrafya işlemek için mekanik aşınmayı barındıran deniz kaynamasının kesin jeolojik açıklaması, okyanus tabanındaki derinliklerde depolanan sıvı magmanın füzyonu ve patlamasıdır.

Deniz Kaynaması Neden Olur?

Jeolojik olayların ortaya çıkmasına neden olan tektonik hareketler (Deprem) kıta kayalarının birbirine vurmasıyla oluşan enerjinin kaynaklarıdır. Kayalar üzerindeki tonaj anormal derecede artınca, kayalar itilmeye başladıklarında aşırı baskı veya stres meydana gelir. Baskı, kayaların birbirlerine çok yakın gömülmelerine neden olacak kadar büyük hale gelebilir ve patlamasına neden olur.

Jeolojik Olarak Deniz Kaynaması Nedir?
Deniz Kaynaması ile Deprem Arasında konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Deniz Kaynaması ile Deprem Arasında yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com