HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

DSÖ, A(H5N2) Virüsünden İlk Ölümü Onayladı

0

A (H5N”) Virüsü Nedir ? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Meksika’da kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsü nedeniyle ilk ölümcül vakanın meydana geldiğini resmi olarak onayladı.

DSÖ’den yapılan açıklamada, Meksika sağlık otoritelerinin, A(H5N2) virüsü ile enfekte olmuş ve ölümle sonuçlanan bir vakayı doğruladığı bildirildi. Bu vaka, dünya genelinde laboratuvar testleriyle doğrulanmış ve insanlarda görülen ilk A(H5N2) vakası olarak kayıtlara geçti.

DSÖ: Nasıl bulaştığı henüz bilinmiyor!

Vakanın kaynağı henüz belirlenememişken, Meksika’daki kümes hayvanlarında A(H5N2) virüsünün varlığının daha önce rapor edildiği hatırlatıldı. Virüsün insanlara nasıl bulaştığı şu an için bilinmiyor. Uluslararası Sağlık Tüzüğü’ne göre, yeni bir tür olan A(H5N2) virüsünün insanlarda enfeksiyona neden olması, halk sağlığı açısından yüksek risk potansiyeli taşıyor. Ancak mevcut verilere dayanarak DSÖ, bu virüsün genel nüfusa yönelik riskini “düşük” olarak değerlendiriyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

DSÖ, A(H5N2) Virüsünden İlk Ölümü konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. DSÖ, A(H5N2) Virüsünden İlk Ölümü yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com