HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

En İyi 10 Elektrikli Otomobil Modeli 2022

Halihazırda bazı ülkelerde satışta olan en iyi 10 elektrikli otomobil modeli.

En İyi 10 Elektrikli Otomobil Modeli 2022
0

Halihazırda bazı ülkelerde satışta olan en iyi 10 elektrikli otomobil modeli;

Bundan 10 sen önce dünyadaki birçok kişi elektrikli otomobilleri “akıl almaz” olarak tanımlıyordu ve yakın gelecekte gerçek olacağına inanmıyordu. Ancak yıldan yıla gelişen teknoloji, daha katı hale gelen emisyon standartları ve tüketici zevklerindeki değişiklikler, elektrikli otomobilleri yavaş yavaş “ana akım” haline getirdi.

Hac Umre Haber sitesi de günümüzde satışta olan elektrikli otomobillerden en iyi 10 tanesini seçtik.

İşte en iyi 10 elektrikli otomobil;

 

BMW i3 – 2022

BMW i3
BMW i3

BMW i3 modeli elektrikli otomobiller arasında en dikkat çeken modellerin başını çekiyor. Karbon fiber takviyeli özel plastik gövdeye sahip olan model, pizza dilimlerine benzer tekerlekleri, kenaf olarak adlandırılan özel bitki esaslı materyallerle güçlendirilmiş iç mekan tasarımıyla dikkat çekiyor. ABD’de satılan en çok enerji verimliliğine sahip modellerden olan BMW i3, yaklaşık 130 km menzil sunuyor. Güncellenmiş 2022 versiyonu ise menzili yaklaşık 240 km’ye çıkarıyor.

 

Chevrolet Volt – 2022

Chevrolet Volt
Chevrolet Volt

Elektrikli otomobil kullanıcılarına esneklik sunan Chevrolet Volt, bir jenaratör görevi gören benzinli motoruyla ekstra menzil sunuyor. Belirtilene göre Chevrolet Volt, bu özel motoru sayesinde yaklaşık 85 km daha menzil sunuyor. Yaklaşık 600 km sürüş menziline sahip olan otomobil, 0’dan 100 km’ye ise 8.4 saniyede çıkabiliyor.

 

Fiat 500e – 2022

Küçük şehir otomobili olarak anılan Fiat 500e, lityum iyon pil paketine ve 100 beygir elektrikli bir motora sahip. 83 kW lık elektrik motoru ile 100-111 beygir güç üreten Fiat 500E 100 kilometre hıza sadece 10 saniye gibi bir sürede çıkıyor. Aracın maksimum hızı ise 135 km ile sınırlandırılmış. 4 kişi için tasarlanmış olan araç, 4 saatte tam şarj olabiliyor ve bu şarjıyla da 160 km yol alabiliyor.

 

Kia Soul EV – 2022

Kia Soul EV
Kia Soul EV

Çift renkli gövdeye sahip olan otomobil, dış tasarımının yanında GPS navigasyon, geri görüş kamerası ve özel klima kontrol sistemini barındıran iç tasarımıyla da dikkat çekiyor. 110 hp güç ve 284 Nm tork üreten bir elektrik motora sahip olan Kia Soul EV, 100 km’ye 12 saniyede çıkabiliyor. Bu aracın hızı ise saatte 145 km ile sınırlandırılmış. Son olarak aracın menzilinin ise 130-160 km arasında olduğunu da belirtelim.

 

Mercedes-Benz B250-e – 2022

Mercedes-Benz B250-e
Mercedes-Benz B250-e

Tesla tarafından geliştirilen motorla güçlendirilmiş olan B250-e, giriş seviyesi lüks tüketiciler için üretilmiş. Bu segmentteki çoğu araca göre “yararlılık” düzeyi daha fazla olduğu belirtilen araç, 5 kapılı hatchback yapılı. Bu mesela B250-e’yi benzer fiyattaki BMW i3’e oranla “daha pratik” yapıyor.

 

Mitsubishi i-MiEV – 2022

Bütçe dostu bir elektrikli otomobil olan Mitsubishi i-MiEV, küçük boyutlarıyla, park konusunda kullanıcısını rahatlatmasının yanında, tam bir elektrikli otomobil tasarımına sahip. 193 km civarında menzile sahip olan araç, belirtilene göre 100 km mesafede 3.6 liralık elektrik tüketiyor.

 

Nissan Leaf – 2022

nissan leaf
nissan leaf

“Yılın Otomobili” seçilen ilk elektrikli otomobil olan Nissan Leaf’in motoru, 80 kW güç üretirken 280 Nm’lik bir tork ortaya çıkarıyor. Saatte 145 km hız üst limiti bulunan araç, tek şarjda 175 km gidebiliyor. Nissan Leaf klima, uydu navigasyon, park etmeye yardımcı kamera ve ileri bilişim / telematik sistemleri gibi özellikleri standart olarak sunuyor

 

Tesla Model S – 2022

Tesla’nın lüks sedanı Model S, elektrikli otomobiller arasında en çok konuşulan modellerin başında geliyor. Saatte 100 km hıza 5.8 saniyede çıkabilen Model S, maksimum 225 km hız yapabiliyor. Yaklaşık 321 km menzile sahip olan araç Tesla’nın geniş Supercharger ağı sayesinde özellikle ABD’de şarj kaygısı olmadan kullanılabiliyor.

 

Tesla Model X – 2022

Model S ile benzer teknolojileri sunan Model X, işe biraz daha “şovmenlik” katıyor. “Şahin kapısı” ile dikkat çeken ve cam tavanı ile premium bir tasarıma sahip olan Model X, tamamen elektrikli ilk SUV modeli olarak tanıtılmıştı. Yaklaşık 440 km menzile sahip olan araç, 4 çekişli. Araç ayrıca Tesla otomobillerde bulunan özel otomatik pilot sistemiyle de diğer markalarla kıyaslandığında fark yaratıyor.

 

Volkswagen e-Golf – 2022

Volkswagen e-Golf 2022
Volkswagen e-Golf 2022

Halihazırda elektrikli olmayan araçlar arasında en kompakt modellerden olan Volkswagen Golf’ün tasarımsal anlamda hemen hemen tüm özelliklerini bünyesinde barındıran e-Golf, 10 saniyede saatte 100 km hıza ulaşabiliyor. Tam şarjda yaklaşık 200 km yol alabilen araç, Volkswagen’in deyimiyle en tasarruflu elektrikli otomobillerden birisi.

 

  • Alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.
En İyi 10 Elektrikli Otomobil konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. En İyi 10 Elektrikli Otomobil yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com