HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

İslam Barış ve Esenlik Dinidir – İslam Nedir?

0

İslam, barış ve esenlik dinidir. Çünkü İslam dininin adı, “selâm” yani “esenlik, barış ve kurtuluş” kökünden gelir. “es-Selâm” da aynı zamanda Yüce Allah’ın isimlerinden biridir. “Barış ve esenlik sahibi olan, kurtuluşa erdiren” anlamına gelir.  Müslüman, “selameti ve barışı seçen” kimsedir. İman ise “kendini güven ve huzur içinde hissetmek, korkulardan kurtulmak” demektir. İşte yeryüzünde huzuru, barışı, karşılıklı saygı ve güven ortamını oluşturmak da İslam’ın gayelerinden biridir.

O’na teslim olarak, barış ve esenlik kaynağına bağlanır. Kendi iç dünyasında huzur ve sükûnete kavuştuğu gibi, bu huzurunu dış dünyasına da taşır. Allah’ın insanlığa hidayet rehberi olarak gönderdiği Kur’an’a ve barışın en büyük temsilcisi Hz. Muhammed’e (s.a.s.) uyarak esenlik yurdu olarak adlandırılan cennete ulaşır.

Kaynak

İslam Barış ve Esenlik Dinidir konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. İslam Barış ve Esenlik Dinidir yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com