HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

KPSS Lise Mezunları Hangi Meslekleri Seçebilir?

Kpss lise mezunları ne iş yapar? İşte ayrıntılı bir makale...

KPSS Lise Mezunları Hangi Meslekleri Seçebilir
0

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) lise mezunlarına pek çok farklı kamu kurumu ve kuruluşlarında çalışma imkanı sunmaktadır. KPSS Lise mezunları önlisans ve lisans mezunlarından farklı olarak daha sınırlı meslek seçeneği olsa da hala birçok alanda çalışabilirsiniz. KPSS Lise mezunu iseniz örneğin;

– Hemşire
– Muhasebe memuru
– Tekniker
– Veri hazırlama ve kontrol işletmeni
– Bilgisayar işletmeni
– Destek personeli
– Şoför
– Güvenlik Görevlisi
– Uzman yardımcısı
– Memur
gibi mesleklerde çalışabilirler. Bunların yanı sıra, bazı özel sektör kuruluşları da KPSS sonucuna bakarak personel alımı yapabilmektedir. KPSS’nin lise mezunları için ayrı bir kategorisi olup, bu kategorideki sınavla birlikte öğrenciler, ortaöğretim düzeyindeki bölümlere yönelik tercihlerde bulunabilirler.

KPSS Ortaöğretim Mezunları için Hangi Kurumlarda İlan Açılıyor?

KPSS Lise mezunları için açılan ilanlar genellikle devlet kurumları ve kamu kuruluşları tarafından yapılır. Bunlar arasında;

– Sağlık Bakanlığı veya bağlı kuruluşları
– Maliye Bakanlığı veya bağlı kuruluşları
– Milli Eğitim Bakanlığı veya bağlı kuruluşları
– Tarım ve Orman Bakanlığı veya bağlı kuruluşları
– Adalet Bakanlığı veya bağlı kuruluşları
– Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı veya bağlı kuruluşları
– Gümrük ve Ticaret Bakanlığı veya bağlı kuruluşları
gibi kuruluşlar yer almaktadır. Bunların yanı sıra belediyeler, İŞKUR, kamu iktisadi kuruluşları, genel müdürlükler ve kamu bankaları gibi kuruluşlar da sıklıkla KPSS Lise mezunları için personel alımı yapmaktadır. İlanlar genellikle devletin resmi ilan sayfası olan https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden takip edilebilir.

 

Sağlık Alanında Çalışma Seçenekleri

KPSS Lise mezunları, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında sağlık sektöründe çalışabilirler. Bu alanda çalışmak isteyenler, hemşire veya sağlık memuru gibi seçenekleri değerlendirebilirler.

Muhasebe ve Finans Alanında Çalışma Seçenekleri

Maliye Bakanlığı ve bağlı kuruluşları KPSS Lise mezunları için muhasebe ve finans sektöründe farklı pozisyonlar sunmaktadır. Muhasebe memurluğu, vergi denetçisi yardımcılığı veya gelir uzman yardımcılığı gibi seçenekler arasında tercih yapabilirler.

Muhasebe ve Finans Alanında Çalışma Seçenekleri
Muhasebe ve Finans Alanında Çalışma Seçenekleri

Eğitim Alanında Çalışma Seçenekleri

Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşları KPSS Lise mezunları için öğretmenlik dışında da farklı pozisyonlar sunmaktadır. Örneğin, resmi okullarda, misafir işçi veya temizlik personeli olarak çalışabilirler.

Teknik Alanlarda Çalışma Seçenekleri

KPSS Lise mezunları, Tarım ve Orman Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında teknisyen veya tekniker olarak çalışabilirler. Bunun yanı sıra, bazı kamu kurumları, Bilgisayar işletmeni veya Veri hazırlama ve kontrol işletmeni pozisyonları için KPSS Lise mezunlarını tercih edebilirler.

Operasyonel Alanlarda Çalışma Seçenekleri

KPSS Lise mezunları, şoför, güvenlik görevlisi veya destek personeli olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışabilirler. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gibi bazı kurumlar KPSS Lise mezunlarına da gümrük müşaviri yardımcısı pozisyonları için fırsatlar sunmaktadır.

KPSS Lise mezunları için birçok farklı meslek seçeneği mevcuttur. Pozisyonlar, devlet kurumları, kamu kuruluşları ve özel sektör tarafından sunulmaktadır. Bu seçenekler arasında, sağlık, muhasebe, eğitim, teknik ve operasyonel alanlar yer alır. Tüm seçenekler arasında, adaylar kendi ilgi alanlarına, deneyimlerine ve eğitim durumlarına uygun olanları tercih etmelidirler.

 

 

 

 

KPSS Lise Mezunları Hangi Meslekleri konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. KPSS Lise Mezunları Hangi Meslekleri yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com