HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

“Rusya Kıbrıs’a Konsolosluk Açıyor” İddiası Sonrası KKTC’den Resmi Açıklama Geldi!

Rusya'nın Kıbrıs Büyükelçiliği adanın kuzeyinde konsolosluk hizmeti verecek haberi yayıldı.

Rusya Kıbrıs'a Konsolosluk Açıyor İddiası Sonrası KKTC'den Resmi Açıklama Geldi!
0

1 saat önce Rusya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde konsolosluk açmayı planladığını duyurdu. Bu adım, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin artırılması amacını taşıyor. 
Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir konsolosluk ofisinin kurulacağı belirtildi. Bu ofis aracılığıyla, Rusya vatandaşlarına konsolosluk hizmetleri sunulacak ve çeşitli konularda yardım sağlanacak.

Diplomatik misyondan bir Rus bir kaynak, TASS muhabirine verdiği demeçte;

Kıbrıs’taki Rusya Büyükelçiliği’nin yakında adanın kuzey topraklarında konsolosluk hizmetleri sunacağını söyledi.

Kaynak, “Yakın gelecekte Lefkoşa şehrinde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağız. Düzenli olarak çalışacağız.” dedi.

Diplomata göre bu, Rus hükümetinin Kıbrıs’ın kuzeyinde ikamet eden vatandaşlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmesiyle ilgili. ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa da dahil olmak üzere bir dizi ülkenin, zaten uzun yıllardır Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren konsolosluk meseleleriyle ilgilenen diplomatik misyonları olduğunu kaydetti.

Şu anda KKTC sınırlarında 52.000’den fazla Rusya vatandaşı yaşıyor.

Rusya’nın Kıbrıs Büyükelçiliği Adanın Kuzeyinde Konsolosluk Hizmeti Verecek Mi?

 

Konsolosluk açılışının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Rusya arasındaki dostane ilişkileri daha da güçlendireceği ve karşılıklı anlayışı artıracağı düşünülüyor. Ayrıca, bu adımın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda daha tanınmış bir statüye kavuşmasına katkı sağlaması bekleniyor. 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkilileri, Rusya’nın konsolosluk açma kararını olumlu bir şekilde karşıladıklarını ve iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da derinleşmesinden memnuniyet duyacaklarını belirttiler.

Bu gelişme, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Rusya arasındaki diplomatik ilişkilerin güçlenmesine ve insanların daha kolay bir şekilde konsolosluk hizmetlerinden yararlanmasına olanak sağlayacak. Rusya’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde konsolosluk açma kararı, iki ülke arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin daha da büyümesine ve derinleşmesine olanak sağlayacak bir adımdır.

İddiası Sonrası KKTC'de Hem Cumhurbaşkanı Ersin TATAR Hem de KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu Haberi Doğrulamadı!
İddiası Sonrası KKTC’de Hem Cumhurbaşkanı Ersin TATAR Hem de KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu Haberi Doğrulamadı!

İddiası Sonrası KKTC’de Hem Cumhurbaşkanı Ersin TATAR Hem de KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu Haberi Doğrulamadı!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Konsolosluk açmak gibi bir talepleri olmadı. Ofis açma girişimleri vardı. İngiltere’nin de ofisi var. Rusya’nın da olması bizim için sakıncalı değildir. Burada bir çok Rus var, tabii ki bir ofis açıp bir takım işlerini sürdürmeleri normaldir. Açarlarsa iyi olur” dedi.

Haberleri KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na sorduğumuzda “Bir ofis açma girişimleri vardır fakat konsolosluk açmak bambaşka bir şeydir, böyle bir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

 

“Rusya Kıbrıs’a Konsolosluk Açıyor” İddiası konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. “Rusya Kıbrıs’a Konsolosluk Açıyor” İddiası yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com