HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

SMA Hastası Özgür Bebeğin Annesinden Bilim Kuruluna Çağrı !

0

Türkiye’de Spinal Musküler Atrofi (SMA) her yaştan hastaları ve aileleri yarın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında gerçekleştirilecek SMA Bilim Kurulu toplantısına kilitlendi. Bilim Kurulu’nun SMA Hastalığı için dünyada kabul görmüş tüm tedavi biçimlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamına alınmasını isteyen hastalar, hasta yakınları, vakıf ve dernekler kurula çağrılarına devam ediyor. İstanbul’da yaşayan Engüzel ailesi 16 aylık olan bebekleri Özgür’ün sağlığına kavuşması için mücadele veren ailelerden bir tanesi. Özgür Bebek’in Annesi Rabia Engüzel, Bilim Sağlık Haber Ajansı (BSHA) aracılığıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu’na seslendi.

“Zolgensma ve Risdiplam İlaçları Da SGK Kapsamına Alınmalı”

SMA Tip-2 Hastası 16 aylık Özgür’ün Annesi Rabia Engüzel, “Oğlumuz Özgür çok küçük bir bebek olmasına rağmen büyük savaşlar veriyor. 12 aylıkken yürümeye başlayan bebeğimizin bacak kaslarındaki erime sebebiyle 14 aylıkken yürümesi durdu. Birkaç ay emeklemeye devam etmesinin ardından emeklemesi de yavaşlayarak durma noktasına geldi. Haftada iki gün yüzme ve haftada dört gün fizik tedavi ile mücadelesine  devam ediyor. Özgür’ün yeniden ayağa kalkabilmesi ve hayata tutulabilmesi için yurt dışındaki ilaca ihtiyacı var. Gün geçtikçe kasları erimeye devam ediyor ve küçücük bedenine zaten zor gelen  mücadelesi daha da zorlaşıyor. Özgür yürüyüp hayata tutunmak için destek bekliyor. Tedavide kullanılan Zolgensma adlı ilaç dünyanın en pahalı ilaçlarından biri; fiyatı 34 milyon TL. Bu ilacı satın alabilmek için valilik onaylı bir kampanya başlattık. Ülkenin çeşitli yerlerindeki gönüllüler sayesinde bu miktara ulaşmaya çalışıyoruz. Çok zorlu süreçler ve yarın toplanacak Bilim Kurulu’ndan Zolgensma ve Risdiplam ilaçlarının Türkiye’de SGK kapsamına alınması çağrısında bulunuyorum. Özgür ve Özgür gibi SMA hastalığı ile mücadele eden tüm hastalar ve aileleri için bu isteğimizi dile getiriyoruz. SMA hastaları için tüm tedavi ilaçları SGK kapsamına alınmalı Bilim Kurulu’ndan bunu talep ediyoruz” dedi. (BİLİM SAĞLIK HABER AJANSI)

 

SMA Hastası Özgür Bebeğin Annesinden konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. SMA Hastası Özgür Bebeğin Annesinden yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com