HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

2022 Umre Fiyatlarını etkileyecek Vize Parası Kaç lira belli oldu

Türkiye'den umrenin açılması durumunda 2022 yılı umre fiyatlarına direk etki edecek Arabistan Umre vize fiyatları belirlendi.

2022 Umre Fiyatlarını etkileyecek Vize Parası Kaç lira belli oldu
0

2022 Umre Fiyatlarını etkileyecek Vize Parası Kaç lira belli oldu

Türkiye’den umrenin açılması durumunda 2022 yılı umre fiyatlarına direk etki edecek Arabistan Umre vize fiyatları belirlendi.

Suudi Arabistan dış işleri bakanlığının resmi fiyatlandırmasına göre Umre vize fiyatları aşağıdaki gibidir:

Umre 2022 yılı vize için açıklanan masraf kalemlerin bedelleri kaç lira?;

1- Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı Vize harcı : 28 USD Yaklaşık 250 Türk lirası

2-Bakanlık Resmi Harç parası: 81 USD Yaklaşık 650 Türk lirası

3-Kişisel Sağlık Sigortası parası : 65 USD Yaklaşık 500 Türk lirası

4-Hava Meydanları Hizmet Bedeli parası : 31 USD Yaklaşık 280 Türk lirası

5-Bunların üzerine de %15 vergi ilave edilecektir.

2022 Umre fiyatlarını direk etkileyen diğer fiyat etkenleri (Korona önlemleri için) ;

6-Ulaştırma fiyatları ve vergisi dahil otobüste en fazla 20 kişi olma şartı ile bu maliyet ilave edilecek. 46 kişilik otobüsün maliyeti 20 kişiden tahsil edilecektir.

7-Otel fiyatları bir odada en fazla  2 kişilik umreci olmak şartıyla ve vergisi dahil tam program olmak şartı ile bu maliyetlere ilave edilecektir. 4-5 kişinin kalabildiği odaların maliyeti 2 kişinin üzerine yüklenecektir.

Programa göre elbette maliyet değişiyor, bu fiyatlandırma da Mekke Otel fiyatları ve Medine Otel fiyatları ve Uçak bileti ne kadar olacak henüz açıklama yapılmadı.

Gelişmeler için web sitemiz www.Hacumrehaber.com sitemiz sürekli güncellenecektir. Takipte kalınız…

2022 Umre Fiyatları vize bedelleri kaç lira belli oldu
2022 Umre Fiyatları vize bedelleri için kaç lira belli oldu

2022 Umre fiyatları aşağıdaki şartlara göre kendi içinde değişkenlik göstermektedir.

  • Seçeceğiniz umre paketlerinde Mekke’de bulunan otelinizin Kabe’ye (Mescidi Haram) olan yakınlık mesafesine bağlıdır. (Mescidi Haram bölgesine 0-100 metre arası en pahalı oteller ,200 metre -400 metre arası uzaklıktaki Mekke otelleri az pahalı, 500-700 metre yakınlıktaki oteller biraz daha uygun fiyatlıdır. Kabe kompleksine(Dış mermer zeminli avlu) Sıfır metreden 700-800 metreye kadarki uzaklıkta bulunan oteller Yürüme Mesafesi olarak kabul edilmektedir.)
  • Seçeceğiniz umre paketlerinde Medine’de bulunan otelinizin Medine’de Mescidi Nebevi’ye olan yakınlık mesafesine bağlıdır. (Medine’deki otellerin %90’ı Peygamber mescidimiz Mescidi Nebevi’ye sıfır ile 800 metre uzaklıkta olduğundan yürüme mesafesinde sayılır. Medine’de bulunan otellerden Ezan okunduğu anda otelinizden abdest alarak çıkarsanız Mescidi Nebevide cemaatle namaz kılmaya yetişirsiniz.)
  • Umre paketinizde olan Mekke ve Medine’de kalacağınız tesisin yıldız sayısına bağlıdır. Mekke ve Medine’de 1 ve 2 yıldızlı otel bulunmayacak kadar azdır. Ve Türkiye’deki Umre Tur şirketleri Suudi Arabistan’daki yetkili turizm şirketleri ile 3 yıldızlı otellerden aşağısı için anlaşma yapmazlar. 
  • 2022 yılı umre paketlerinde kalınacak otelde kalınacak gün sayısına bağlıdır.
  • Umreye giderken uçakla gideceğiniz Suudi Hava yolları veya Türk Hava yolları şirketlerinin Umre uçak bileti fiyatlarına bağlıdır.
  • Umreye geldiğinizde umre turu içinde planlı mübarek yerlerin ziyaretlerinin içeriklerine ve sayısına bağlıdır. Bazı umre tur şirketleri standart ziyaret yerleri dışında günübirlik Taif ziyareti, Cidde ziyareti gibi ilave mini gezi programlarını da yapmaya başladılar. 

 

https://hacumrehaber.com/2021-hac-fiyatlari-aciklandi/ 

 

Ağustos 2021 Mekke, Suudi Arabistan
2022 Umre Fiyatlarını etkileyecek Vize konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. 2022 Umre Fiyatlarını etkileyecek Vize yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com