HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

2023 Yılının İlk Türk Hacı Kafilesi Mekke’ye Geldi… Hac 2023 Başladı!

Türkiye’den hava yoluyla başlayan kutlu yolculuk sonunda hacı adayları, Mescid-i Haram’ın bulunduğu Mekke kentine ulaştı

2023 Yılının İlk Türk Hacı Kafilesi Mekke’ye Geldi...
0

Elhamdülillah, İslam’ın beş şartından biri olan hac ibadeti için Mekke’ye doğru yola çıkan ilk hacı kafilesi nihayet kutsal topraklara ulaştı.

Yüz binlerce müminin her yıl gerçekleştirdiği hac ibadeti, İslam’ın en önemli ve kutsal görevi. Bu yıl da tüm dünyadan milyonlarca Müslüman, Mekke’ye doğru yola çıkmak için sabırsızlanıyor.

Hac 2023 Başlıyor… Mekke Hazır Sende Hazır Ol!

Hacı adaylarının kutsal topraklara doğru yaptığı bu yolculuk, tarihin derinliklerinde köklü bir geçmişe sahiptir. Hz. İbrahim’in Allah’ın emriyle oğlu Hz. İsmail ile Mekke’deki Kabe’yi inşa ettiği rivayet edilir. Hacılar, Hz. İbrahim’in izinden giderek, onun dualarını okuyarak Mekke’ye doğru yola çıkarlar ve burada Kabe’nin etrafında tavaf ederler.

Mescidi Haram Kabe Hac 2023 hacı adaylarına hazırlandı
Mescidi Haram Kabe Hac 2023 hacı adaylarına hazırlandı

Hac ibadeti, tüm dünya Müslümanları için büyük bir manevi değer taşır. İbadet, birlik ve beraberliğin en güzel örneği olarak kabul edilir.

İlk hacı kafilesi kutsal topraklara ulaştı ve hacılar, ibadetlerini yerine getirmeye başladılar. Tüm Müslümanlar için hayırlı bir hac mevsimi diliyoruz.

Hac 2023 Başlıyor... Mekke Hazır Sende Hazır Ol!
Hac 2023 Başlıyor… Mekke Hazır Sende Hazır Ol! (Şeytan Taşlama)

Suudi Arabistan Hac 2023 İçin Bir Dizi Sağlık ve Temizlik Prosedürü Hazırladı

Arabistan Sağlık Bakanlığı, hava limanlarındaki salonlarda ekranlarda Türkçe, Urduca, Fransızca ve İngilizce gibi dillerde broşürler dağıtacak ve bilinçlendirme programları yayınlıyor.

2023 Hac mevsiminde Krallığa kara, deniz ve hava yoluyla giriş yapan 14 limanda gelen hacıların sağlığı izlenecek.

Sağlık Bakanlığı, hac mevsiminde ülkeye gelen hastalıkları önlemek, sağlık güvenliğini sağlamak, koruyucu ve tedavi edici hizmetler sunmak için bir dizi sağlık şartı belirlediğini söyledi.

Suudi Arabistan Hac 2023 İçin Bir Dizi Sağlık ve Temizlik Prosedürü Hazırladı
Suudi Arabistan Hac 2023 İçin Bir Dizi Sağlık ve Temizlik Prosedürü Hazırladı

Hac mevsimi başlamadan önce tamamlanan giriş limanlarında entegre bir sağlık kontrol merkezleri sistemi kuruldu.

2023 Hac Kafilesi Ne Zaman Dönecek?

Hacı olacak vatandaşlarımızın kutsal topraklardan dönüşü ise 3 Temmuz 2023-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

2023 Yılının İlk Türk Hacı konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. 2023 Yılının İlk Türk Hacı yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com