HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Malezyalı Nasipli İlk Umre 2022 Kafilesi Deneyimlerini Anlattı

18 Ekim'den itibaren Malezyalılara izin verildikten sonra ilk umre kafilesinde umre yapan grup olan nasipli 11 kişi,  Kutsal Topraklar Mekke ve Medine'ye erken davet edilmeyi beklemedikleri için mutluluklarını ve heyecanlarını dile getirdiler.

Malezyalı Nasipli İlk Umre 2022 Kafilesi Deneyimlerini Anlattı
0

Malezyalı Nasipli İlk Umre 2022 Kafilesi Deneyimlerini Anlattı

 

Malezyalı hacıların umre yapma hayali, Suudi Arabistan da dahil olmak üzere dünya genelinde yabancı umrecilere kapatmaya zorlayan Covid-19 salgınının ardından yaklaşık iki yıl ertelendikten sonra nihayet gerçek oldu.

18 Ekim’den itibaren Malezyalılara izin verildikten sonra ilk umre kafilesinde umre yapan grup olan nasipli 11 kişi,  Kutsal Topraklar Mekke ve Medine’ye erken davet edilmeyi beklemedikleri için mutluluklarını ve heyecanlarını dile getirdiler.

Şu anda Kutsal Topraklarda bulunan 40 yaşındaki film oyuncusu Eşref Müslim, yeni norm kapsamında ve Suudi Arabistan hükümeti tarafından belirlenen standart operasyon prosedürlerine göre umre yapmaya hazırlandığını söyledi.

Malezyalı Nasipli İlk Umre 2022 Kafilesi Zülhuleyfe Mescidinde Umre İçin İhrama girdi
Malezyalı Nasipli İlk Umre 2022 Kafilesi Zülhuleyfe Mescidinde Umre İçin İhrama girdi

 

Eşref Müslim Sosyal Medyada Medine’den aşağıdaki mesajı yayımladı ;

Biz doğduk
Elhamdülillah.. Bu sabah şafaktan önce namaza davet çağrısı kulaklarımda yankılandı. 2 yıldır bu dünyada yaşanan covid pandemisinden sonra bugün ilk kez sosyal mesafeye ihtiyaç duymayan sabah namazı ve dualar için buradaki cemaatle “an”ı hissedebildiğim bir mucize daha oldu. Allah’a şükürler olsun. Bu gözyaşları o zamandan beri akıyor. Allah bizi seviyor. Allah kızgın ama bizi kendisine yakın tutmayı seviyor. Allahü ekber.! Mescidi Nebevi’de Sabah ezanı okundu…Umarım bu an Malezya’da da olur yakında.. İnşaAllah

Malezyalı Nasipli İlk Umre 2022 Kafilesi Medine Cennetül Bakide
Malezyalı Nasipli İlk Umre 2022 Kafilesi Medine Cennetül Bakide

Mescidi Haram ve Mescidi Nebevi Çalışanlarına Teşekkür

“Suudi Arabistan’da Mekke ve Medine’de Kabe ve Mescidi Nebevide çalışanların yeni normalde umre yapmak açısından umrecilere çok yardımcı oldu” dedi.

2019 yılında hac ibadetini gerçekleştiren ve pandemi öncesinde birkaç kez Kutsal Toprakları ziyaret eden Eşref , Suudi Arabistan hükümetinin tanıttığı Eatmarna uygulamasını kullanma deneyimini de paylaştı.

Uygulamanın, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevî’de namaz kılmak için yapılan rezervasyonların yanı sıra Cennet Bahçesi Ravza’yı ziyaret etmek de dahil olmak üzere erken rezervasyon yapmak için kullanıldığını söyledi.

“Örneğin, bir SOP olmadan önce, Ravza’da çok sayıda hacı ile kalabalık olacaktı, ancak Eatmarna uygulaması ile bölgedeki hacı sayısını tek seferde kontrol edebiliyoruz.

Erken rezervasyon yapmazsak bölgede namaz kılmamıza izin verilmiyor ve yeni bir yerin açılmasını beklemek zorunda kalıyoruz” dedi.

Malezyalı Nasipli İlk Umre 2022 Kafilesi Deneyimlerini Anlattı
Malezyalı Nasipli İlk Umre 2022 Kafilesi Deneyimlerini Anlattı

 

Uzun zamandır Kutsal Toprakları ziyaret etme niyetinde olan 38 yaşındaki muhasebeci Nurfadzilah Abd Rahim için, ilk deneyiminin yeni normlar altında umre yapmak olacağını hiç düşünmemişti.

Kuantan, Pahang’dan gelen Nurfadzilah, Ulu Cami ve Mescid-i Nebevî’de yüz maskelerinin kullanılmasının zorunlu olduğunu, cemaat namazına fiziksel mesafe olmaksızın tam kapasite izin verildiğini söyledi.

“(bu yolculuk hakkında) karışık duygular içindeyim… aynı anda hem üzgün hem de mutlu. Yurtdışı seyahatine izin verildiğinde tatile çıkmayı planlıyordum ama önce Allah beni buraya davet etti” dedi.

Malezyalı Nasipli İlk Umre 2022 Kafilesi Mekke Kabe'de Tavaf Namazında
Malezyalı Nasipli İlk Umre 2022 Kafilesi Mekke Kabe’de Tavaf Namazında

 

Aynı duyguyu paylaşan 27 yaşındaki Shafwan Ramli, bu fırsatı yalnızca Kutsal Topraklara ilk ziyareti değil, aynı zamanda krallığın sınırlarının yeniden açılmasından sonra umre yapan ilk Malezyalı hacılardan biri olması nedeniyle çifte nimet olarak nitelendirdi.

“Teklifi oldukça erken aldım ve ilk kez umre yapacağım bu yüzden tam olarak hazır değildim. Ancak kafile başkanımızın yönlendirmesi benim için süreci çok kolaylaştırdı” dedi.

Darısı Türkiye’nin başına…

 

Mekke , Suudi Arabistan Ekim 2021

Malezyalı Nasipli İlk Umre 2022 konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Malezyalı Nasipli İlk Umre 2022 yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com