HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

2021 Hac Organizasyonu nasıl yapılacak?

2021 yılı hac organizasyonunda ayrıntılar yavaş yavaş gelmeye başladı... Çin Aşısı olanlar Hacca gidebilecek mi?

2021 Hac için adaylara verilecek bileklikler
1

2021 Hac Organizasyonu nasıl yapılacak?

2021 yılı hac organizasyonunda ayrıntılar yavaş yavaş gelmeye başladı; Çin Aşısı olanlar Hacca gidebilecek mi?

İşte 2021 Hac Organizasyonu nasıl yapılacak?

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Akıllı Hac Bilekliğinin bu yılki hacıların hareketlerine, ulaşımına ve güvenliğine yardımcı olacaklarını bildirdi.

 

Suudi Arabistan Hac ve Umre bakan yardımcısı Bu yeni teknoloji ile NFC özellikli bileklik kart kullanılacağını bildirdi.

2021 Hac için adaylara verilecek bileklikler
2021 Hac için adaylara verilecek bileklikler
2021 Hac için adaylara verilecek bileklik NFC özellikli olacak
2021 Hac için adaylara verilecek bileklik NFC özellikli olacak

2021 yılında yapılacak Hac için gidilecek yerler ve ibadet alanlarına kontrollü giriş çıkışlar, sağlık, çevresel şartlara uyulması gereken şartların kontrolünde büyük faydalar sağlayacağı görülmektedir. Bu iş için 3 yıldır geliştirilen ve geçen yılki deneyimler ile bu yılda korona virüs önlemlerini içeren güncellemeleriyle sanal yazılımları kullanıma sunacaklarını açıkladılar.

Hac ve Umre Bakanlığı, hacı adaylarının Mekke ve Medine’deki deneyimlerini güzelleştirecek ve iyileştirici yönde katkıda bulunacak olan Allah’ın misafirlerine yüksek kaliteli hizmetler sunmak için akıllı çözümler kullanma isteklerini  karşılamak için önde gelen teknoloji şirketleriyle işbirliği içinde dijital dönüşüm projelerine öncelik verildiğini, pandemi koşullarının da bu teknoloji ile en az sorun ile 2021 Hac organizasyonunu tamamlamayı planladıklarını söyledi.

2021 Haccı yapılırken Akıllı Hac kartı ile Arabistan Hac Organizasyonunun  hedefledikleri:

Akıllı Hac 2021 için, dünyanın dört bir yanından gelecek  hacıların belirlenen programlara göre ibadet yerlerine hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamak…

Başarılı dijital dönüşüm, seyahat ve kalabalık deneyimlerini optimize etmek için gerçek zamanlı iç görülere göre ve Akıllı Hac’ın kalabalıklar üzerinde yönetim ve yönlendirme aşamasında Hac 2021 de tahmine dayalı modelleme ve simülasyon sistemini kullanacaklar. Günümüzde trafik ışıklarının akıllı kavşak yönetimi sistemi gibi bir sistem kurulmuş durumda.

Hac 2021 de Sosyal mesafe kurallarının kontrolü nasıl yapılacak

Sosyal mesafe kurallarının kontrolü de yüz tanıma gibi kamera sistemleri ile kişi sayısı yoğunluğu kontrol altında tutulacak.

Tüm hacı adaylarına tek tip ve şifreli olarak Akıllı Hac bilekliği verilecektir.

2021 Hac için adaylara verilecek bileklikler
2021 Hac için adaylara verilecek bileklikler

Özellikle Arabistan’da iken Mekke ve Medine’de gerekli bilgiler, alınacak hizmetler ve intikal operasyonlarını daha rahat yönetmek.

Akıllı Telefon ve cihazlar üzerinden NFC okuma teknolojisi ile KIOSK sistemi (İstanbul’daki Akbil gibi alan geçişlerinde kullanılan turnikelerin yanına konulan Yakın mesafe sinyal okuma için kullanılan otomatlar veya bankamatik gibi kart okuma sistemleri ) ile tüm Mekke ve Medine’de her yere bu tip akıllı cihazlardan konulacak…

2021 yılında yapılacak Hac organizasyonu için Akıllı Hac kartının özellikleri şu şekilde olacaktır;

Akıllı Hac kartının üzerinde nasipli 2021 Hacı adaylarının tüm gerekli bilgilerini bulunduran Karekod ve NFC Temassız kart adaylara tek tek özel olarak verilecek.

Bu kartın devamlı suretle yanlarında olması zorunlu olacak.

Kartın üzerinde akıllı hac ile bağlantılı bildirimlerin geleceği cep telefonu uygulamaları indirmek için karekod bulunacaktır.

2021 Hac için kullanacakları cep telefonu uygulamaları
2021 Hac için kullanacakları cep telefonu uygulamaları

Kart bilgilendirmesinde şahsi bilgiler, kaldıkları otel bilgileri, kişisel sağlık bilgileri ve ait olduğu Hac şirketi veya organizasyonu ve iletişim bilgileri olacaktır.

Akıllı Hac kartı Mekke ve Medine otelleri ile Arafat, Mina ve Müzdelife ibadetlerini yaparken cep telefonlarından herkese bilgilendirme yapacaktır. https://www.hacumrehaber.com

Akıllı Hac kartı kablosuz ağlarla donatılacak çadırkentlerde ve diğer açık alan hizmeti yapılan yerlerde Hacı adaylarının yer değişimi gibi kontrollerini sağlayacaktır.

Akıllı Hac kartı Hac vizesi olmayanlarda böylece çabucak belirlenecektir…

Çin Aşısı olanlar Hacca gidebilecek mi?

Arabistan Sağlık bakanlığı şu ana kadar sadece Amerikan üretimi aşıların onaylandığını bildirdiği için Çin aşısı olan kişilerin 2021 yılı Haccı için kabul edilmeyeceği söylentisi mevcut. Ancak bu sorunun etkilediği müslüman ülke sayısı oldukça fazla. Çin‘in ürettiği Sinovac aşısının kısa süre içinde onay alacağından şüphe duymuyoruz müsterih olunuz… Çin aşısı Hac için bir engel olmayacaktır.

NFC Nedir Ne için kullanılır?

NFC, “Yakın Alan İletişimi” anlamına gelir ve adından da anlaşılacağı gibi, uyumlu cihazlar arasında kısa mesafeli iletişim sağlar. Bu, en az bir verici cihazı ve bir başkasının sinyali almasını gerektirir. Bir dizi cihaz NFC standardını kullanabilir ve pasif veya aktif olarak kabul edilir.

Pasif NFC cihazları, kendi güç kaynaklarına ihtiyaç duymadan diğer NFC cihazlarına bilgi gönderebilen etiketleri ve diğer küçük vericileri içerir. Ancak, diğer kaynaklardan gönderilen herhangi bir bilgiyi işlemezler ve diğer pasif bileşenlere bağlanamazlar. Bunlar genellikle duvarlarda veya reklamlarda etkileşimli işaretler şeklini alır.

#Hac2021 #Hajj1442 www.hacumrehaber.com

28 Mayıs 2021 Mekke , Suudi Arabistan

2021 Hac Organizasyonu nasıl yapılacak? konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. 2021 Hac Organizasyonu nasıl yapılacak? yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
Yorumları Göster ( 1 )
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com