HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Özel Muayenehane Hekimleri Sağlık Bakanlığı’nı Protesto Etti !

0

Sağlık Bakanlığı tarafından çıkartılan Özel Hastaneler Yönetmeliği ile çalışma alanlarının kısıtlandığını belirten İzmir’deki özel muayenehane hekimleri,  İzmir Sağlık Müdürlüğü önünde Sağlık Bakanlığı’nı protesto etti.
Özel muayenehane hekimlerinin, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Özel Hastaneler Yönetmeliğine tepkileri sürüyor. Özel muayenehane hekimlerinin, ameliyat yapma kabiliyetlerini kısıtladığı belirtilen yönetmelik, özel muayenehane sektörünü adeta kilitledi. Özel muayenehane işleten birçok doktor, ameliyat yapacak hastane bulmakta zorlanırken, randevulu hastaların ve sağlık turizmi kapsamında randevu alan yabancı hastaların durumu ise hala merak konusu.

Özel Hastanelerin Yönetmeliğinin Gerçek Amacı

İzmir’de özel muayenehane işleten hekimler, İzmir Tabip Odası öncülüğünde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Hekimler adına yapılan konuşmada, “Sağlık Bakanlığı tarafından çıkartılan ve muayenehane işleten hekimleri iş yapamaz hale getiren bu yönetmeliği kabul etmiyoruz. Bu yönetmelik sadece cerrahi branşları değil, dahili branşları da olumsuz yönde etkileyecek. Bu yönetmeliğin temel amacı özel hastaneleri kontrol etmek değil, kesinlikle hekimlerin serbest çalışma haklarını elinden almaktır”

Bu Yönetmelik Zincir Hastaneler İçin Çıkartıldı İddiası

“Özel Hastaneler yönetmeliğinin gerçek amacı özel hastanelere, zincir hastanelere ucuz iş gücü yaratmaktır. Muaynehanecilik hekimlerin temel haklarından birisidir hiçbir şekilde kısıtlanamaz. Sağlık Bakanlığı, çok yakında illere muayenehane kotası koyacak. Özel hastaneler açısından özel muayenehaneleri, kaçak alan gibi görüyor. Biz mücadeleye devam edeceğiz”  (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
Özel Muayenehane Hekimleri Sağlık Bakanlığı’nı konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Özel Muayenehane Hekimleri Sağlık Bakanlığı’nı yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com