HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Restorasyonu tamamlanan tarihi Zincirli Camii ibadete açıldı

0

Tarihi 17’inci yüzyıla uzanan Altındağ’daki Zincirli Camisi, tamamlanan restorasyonun ardından bugün kılınan ikindi namazıyla ibadete açıldı.

Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Valisi Vasip Şahin, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar, restorasyonu Vakıflar Genel Müdürlüğünce tamamlanan tarihi camide ikindi namazını kıldı.

Namazın ardından açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, caminin tarihine ve restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Caminin restorasyonuna 2020’de başlandığını ve çalışmaların iki yılda tamamlandığını belirten Ersoy, “Sadece dış cephesinde değil, içeride de daha önce yanlış yapılmış restorasyon çalışmalarına rastlanarak temizlendi. İçerideki kalem işçilikleri olsun ahşap işçilikleriyle camimizin bakım onarım çalışmaları yapılıyor ve bugün açılışı bize kısmet oluyor.” dedi.

Kaynak

Restorasyonu tamamlanan tarihi Zincirli Camii konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Restorasyonu tamamlanan tarihi Zincirli Camii yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com