HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Medine’de Mescidi Nebevinin yanında Mega proje başlıyor Rua Al Madinah

Medine'nin hac ve umre ziyaretçi kapasitesini artırmak için planlanan proje hazır

Rua Al Madinah Medine'de Mescidi Nebevinin yanına Mega proje başlıyor
0

Medine’de Mescidi Nebevinin yanına Mega proje başlıyor : Rua Al Madinah

Rua Al Madinah adlı proje kutlu şehir Medine’de Mescidi Nebevi’nin emen anında yapılacak mega projelerden biri. Al-Madinah Al-i Münevvere’de de Suudi Arabistan . 1.350 dönümlük  arazi üzerinde planladı ve toplam 3.530 bin metre kare inşaat alanına sahip mega büyüklükte karma gayrimenkul geliştirme projesidir.

Rua Al Madinah Medine'de Mescidi Nebevinin yanına Mega proje başlıyor
Rua Al Madinah Medine’de Mescidi Nebevinin yanına Mega proje ortamı
Rua Al Madinah Medine'de Mescidi Nebevinin yanına Mega proje başlıyor
Rua Al Madinah Medine’de Mescidi Nebevinin yanına Mega proje başlıyor

Medine’nin hac ve umre ziyaretçi kapasitesini artırmak için planlanan proje başlıyor.

Mescidi Nebevinin çehresini Medine’nin ruhuna uygun bir şekilde değiştirmesi planlandı. Kağıt üstünde güzel görünen proje hayata geçtiğinde de inşallah öyle olur. Peygamber Mescidimizin manevi ruhu öncelik olarak kabul edilen bir projeye her zaman destek oluyoruz. Gönül ister ki etraftaki tüm binalar 3-4 km yıkılsa ve geriye çekilse oteller bu sınırın arkasına yapılsa hızı metrolarla merkeze insanların taşınacağı bir proje yapılmalıdır. Böylece 1400 yıl önceki Medine nasılsa şimdide o ruhu yaşayabileceğimiz Hz. Eyüb’ün evi, diğer sahabelerin evleri aslına uygun olarak yeniden inşa edilse ne güzel olur. İnşaallah önümüzdeki yıllarda bu tarz bir projede hayata geçer.

Rua Al Madinah Medine'de Mescidi Nebevinin yanına Mega proje 4
Rua Al Madinah Medine’de Mescidi Nebevinin yanına Mega proje 4

Cennetül Baki mezarlığı yaklaşık 3 kat büyüyecek

Bu proje ile aynı zamanda Cennetül Baki mezarlığı da yaklaşık 3 kat büyüyecek. Medine Belediyesi Cennetül Baki kabristanlığında yer kalmadığı için sürekli olarak çeşitli projeler geliştiriyor. Dünyanın en kapsamlı geniş alanda yeniden yapılandırma projesi olan Rua Medine 2030 yılına kadar tamamlanmış olacak.

Medine Mescidi Nebevi etrafında eskiden görmeye alıştığımız manzara tamamen değişecek. Ortalama her 10-15 yılda bir Peygamber efendimizin kabrinin olduğu mescidi nebevi kompleksi ve çevre düzenlemesi her yeni ziyaretimizde değişti ve gelişti. Ancak bu yeni proje betondan fazla yeşil alan miktarıyla güzel bir iklim gibi olacak…

Dev projenin alt yapısını 4 ayrı firma yüklendi ve projenin görünmeyen tarafı başlamış durumda. 2. Paketi, dört geniş yaya köprüsü ve hizmet tünellerinin yanı sıra ıslak ve kuru hizmet ağları ile eksiksiz bir altyapıyı içermektedir. Ayrıca yollar, yön bulma ve yeraltı hizmet binalarını da içerecek.

Master plan, Mescidi Nebevi ile benzersiz bir şekilde bütünleşmek ve Medine’nin mirasını modern bir sentez ile harmanlayarak, kalabalık güvenliği, ekonomik uygulanabilirlik ve çevresel sürdürülebilirliği sağlayarak bölge sakinleri ve ziyaretçiler için benzersiz bir deneyim yaratmak için özel bir vizyon tarafından yönlendiriliyor.

Rua Al Madinah Medine'de Mescidi Nebevinin yanına Mega proje 3
Rua Al Madinah Medine’de Mescidi Nebevinin yanına Mega proje Dinlenme yerleri

Rua Al Madinah projesi içinde ;

  • 93.000 Dükkan ve iş yeri
  • 86.000 oda kapasiteli yüzlerce otel
  • 83 adet yeşil alan ve dinlenme parkı
  • %87 yeşil alan

bulunacak ve milyonlarca ağaç ve bitkiden oluşan bir vaha görünüme kavuşacak.

Medine, Suudi Arabistan Eylül 2021
Medine’de Mescidi Nebevinin yanında Mega konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Medine’de Mescidi Nebevinin yanında Mega yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com