HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Mescidi Nebevide normalleşme için bir adım daha Zemzem Suyu termosları mesafeli olarak yerlerine konuldu

Peygamber Mescidinde pandeminin getirdiği önlemlerin bir kısmı sırayla devre dışına çıkıyor.

medinede zemzem suları 1
0

Mescidi Nebevide normalleşme için bir adım daha atılarak Zemzem suyu termosları mesafeli olarak yerlerine konulmaya başladı…

Mescidi Nebevi’de pandeminin getirdiği önlemlerin bir kısmı sırayla devre dışına çıkıyor. Bu kapsamda Medine’de vaka sayısı çok çok az. Ve dünya vaka ortalamasının nüfus kalabalığına göre vaka adetleri günlük 3-5 kişiyi geçmiyor. Mescidi Nebevinin süsü Zemzem Suyu termosları yerlerine konulduğu anda 1400 senedir nasipli müslümanlar olan Medinelilerde büyük bir sevinç yaşadılar. 1 Yıldır Peygamber mescidinde görevli zemzem suyu dağıtıcılarının elinden veya pet şişede dağıtılan zemzem sularından içiliyordu.

medinede zemzem suları 1
medinede zemzem suları 1
medinede zemzem suları 2
medinede zemzem suları 2
medinede zemzem suları 3
medinede zemzem suları 3
medinede zemzem suları 4
medinede zemzem suları 4

Medine’de Zemzem suyu dağıtımları Pandemide nasıl yapılıyordu?

Yaklaşık 18 ay önce zemzem bidonları depoya kaldırılmıştı. Koronavirüsün izleri zamanla teker teker kalkacağını umuyoruz. Geçtiğimiz aylarda Peygamber efendmizin mescidinde ilk önce yeşil halılar mesafeli olsa da geri gelmişti. Sonrasında Eylül 2021 ayı başında günümüzün suffa meclisleri olan ders halkaları Nebevi mescitte yeniden açıldı. Sonraki hafta 18 yaş altındaki öğrencilerin Mescidi Nebeviye ders halkaları ve vakit namazları için girmesine izin verildi. Önümüzdeki hafta da Randevusuz olarak Mescidi nebeviye girişler açılacak.

Umre turları ile gelen umreciler Mescidi Nebevi’yi ziyaret edebiliyor mu?

Evet Arabistan’a yurtdışından umre turu ile gelen umreciler Mekke’de umrelerini yaptıktan sonra Medine’e giriş yapabiliyorlar. Yine online rezervasyon ile Cennet bahçesinde namaz kılabiliyor, Peygamber efendimizin kabri şeriflerini selamlayabiliyorsunuz. Şu anda umre vizesi haricinde turist vizesi alarak kutsal topraklara gelen misafirlere de ziyaret izni mevcut.

 

Mescidi Nebevi Medine’den günlük son dakika haberler için web sitemizi takipte kalınız…

2022 yılı Umre fiyatları Karşılaştırması

 

Mescidi Nebevi , Medine, Suudi Arabistan Eylül 2021

Mescidi Nebevide normalleşme için bir konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Mescidi Nebevide normalleşme için bir yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com