HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Kabe’de Umre Kapasitesi Ayda 3 Milyon Kişiye Yükseltildi

MEKKE - Hac ve Umre Bakanlığı, Mekke'deki Mescidi Haram Kebe de Umre ziyaretçisi kapasitesini günlük 100.000'e çıkardı.

2022 Umre Tur Sezonu ilk misafirleri Nijeryalı umreciler ile açıldı.
0

Kabe’de Umre Kapasitesi Ayda 3 Milyon kişiye Yükseltildi

MEKKEHac ve Umre Bakanlığı, Mekke’deki Mescidi Haram Kabe de Umre ziyaretçisi kapasitesini günlük 100.000’e çıkardı. Böylece ayda toplam 3 milyon kişi umre yapabilecek.

3 Hafta önce Eylül ayında günlük umre ziyaretçisi sayısı günlük 60.000 kişi idi ve aylık umreci kapasitesi 1,8 milyon kişiydi.

Haber açıklaması Suudi Arabistan‘ın ekim ayında yurt dışından bir umreci akınını karşılamayı planlamasının ardından geldi. Bakanlık daha önce pandemi öncesinde olduğu gibi  vize şartlarına sahip umreci adaylarını ağırlamaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Bakanlık ayrıca Kabe‘de umre ziyareti haricinde orta katta ayarladığı namaz alanı içinde günlük kapasiteyi 60.000 kişiye çıkardığını ilan etti. Böylece umre vizesi olmayan ancak Kabe’ye 5 vakit namaz ve Cuma namazı kılmak için gelebilecek kişi sayısını da arttırmış oldu.

Kendiniz, Semtiniz, Ülkeniz ve Ümmet için Umre'ye gidin.
Kendiniz, Semtiniz, Ülkeniz ve Ümmet için Umre’ye gidin.

Türkiye’den umre turlarının açılması Kasım ayında belli olacak

Türkiye’den umre turlarının açılması için Arabistan sağlık bakanlığı hala izlemede kalıyor. Türkiye’ye umre vizesi izni verilmesi ve umrenin başlaması için yapılacak değerlendirme de Kasım 2021’e kadar uzatıldı.

Mekke, Suudi Arabistan Ekim 2021

 

Kabe’de Umre Kapasitesi Ayda 3 konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Kabe’de Umre Kapasitesi Ayda 3 yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com