HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Suudi Arabistan’dan Son dakika Umre kararı: 2 doz aşılıya izin çıktı

2022 Umre açıldı Arabistan şartları duyurdu (2)
0

Suudi Arabistan’dan Son dakika Umre 2022 açıklaması : 2 doz aşılıya izin çıktı…

Suudi Arabistan yönetimi, 10 Ekim PAzar günü sabah saat 06:00 dan itibaren, sadece 2 doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olanlara umre ve ibadet izni verileceğini duyurdu.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı yaptığı yazılı bildiride, 10 Ekim 2021 tarihinden itibaren umre yapma ve Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’de vakit namazlarının kılınması şartını, Arabistan sağlık bakanlığının kabul ettiği aşılardan 2 doz olanlarla sınırlı tutulacağını belirtti. Buna göre negatif testi artık artık istenmeyecek. Maske ve mesafe şartları devam ediyor. Kabe’ye dokunmak yine yasak ve umre ibadeti 3 saatle sınırlı olması şartı devam ediyor.

Suudi Arabistan Umre ve Namaz için 4 Aşıya izin verdi

İşte o aşılar;

Yeni güncellemeye göre, Mekke Mescidi Haram Kabe’ye ve Medine Mescidi Nebevi’ye  umre ve namaz için girişlerde sadece Pfizer-BionTech, Oxford-AstraZeneca ve Moderna aşılarından iki doz veya bir doz Johnson & Johnson aşısı alanların girişine izin verilecek.

Yazılı yapılan bugünkü bildiride; umre, 5 vakit namaz, Cuma namazı ya da ziyaret için izin almış ancak 2 doz aşısını yaptırmamış kişilerin, izinlerinin iptal olmaması için 2. dozu izin tarihinden 48 saat önce olması gerektiği ifade edildi.  Suudi Hac ve Umre Bakanlığı yetkilileri , Kovid-19’la ilgili alınan tüm tedbir ve koruyucu önlemlerin, salgının seyrindeki gelişmelere göre Halk Sağlığı Kurumu tarafından sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğunu aktardı.

Suudi Arabistan Ağustos ayında Kovid-19 tedbirlerine riayet edilerek aylık 2 milyon umrecinin kabul edileceğini duyurmuştu.

Haberin Yorumu Ve Türkiye’den umre başlayacak mı? Ne zaman Başlayacak?

Haremi Şerife Suudi Arabistan devleti tarafından onaylı aşılardan iki doz almış kişilerin Haremi Şerifte namaz kılmak ve umre yapma kolaylığı ve izinlerinin çıkacağını ifade edilmektedir. Yani umreye iki doz alanların umre açıldı manası çıkmamaktadır.
Elbette bu haber çok olumlu ve ilelebet böyle devam edecek değildir. Ekim ayında çok ciddi bir şekilde güzel haberler alma ihtimalimiz pek yüksektir. Baskı yapan ülkelerin haberlerini almaya başladık. Kim bilir yarın ki önemli bir toplantıda bile sürpriz bir gelişme olabilir, olmasa da çok yakınız.

Güzel hayırlı gelişmelerin duacısıyız.

Ayrıca aşağıda bulunan haberimizdeki tabloda her hafta güncellenen Türkiye’deki umre firmalarının fiyat bilgisini takip edebilirsiniz

2022 yılı Umre fiyatları Karşılaştırması

9 Ekim 2021 Hacumrehaber Mekke , Suudi Arabistan Umre Haberleri Servisi

 

HacUmreHaber i Google News’ten de takip edebilirsiniz;

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMLvXqgswuOLCAw?ceid=TR:tr&oc=3

Suudi Arabistan’dan Son dakika Umre konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Suudi Arabistan’dan Son dakika Umre yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com