HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Dünyanın her yerinde İslam medeniyetinin çok güçlü izleri vardır

0

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Siirt Üniversitesi’nde öğrencilere “İslam’ın Rehberliğinde Bilgiden Bilince” başlıklı konferans verdi.

Prof. Dr. Fuat Sezin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam medeniyetinin ilim, irfan, bilgi ve hikmet medeniyeti olduğunu söyledi.

Başkan Erbaş, Alak ve Kalem Surelerinden ayetlerle ilmin önemini anlatarak, “Bu ayetlerden bizim ilim yolunda olan ilim talebeleri olarak, araştırmacılar ve hocalar olarak alacağımız mesaj nedir? Bu medeniyetin çocuklarının elinden kitap ve kalem asla eksik olmamalı.” dedi.

Peygamber Efendimizin Mescid-i Nebevi’yi aynı zamanda bir mektep olarak da kullandığını belirten Başkan Erbaş, “Bu mektebe bugünün okulu veya üniversitesi diyebiliriz. Sadece Mescid-i Nebevi ile kalınmadı. Onun binlerce kilometre uzağına kadar gidilerek medreseler kuruldu. İslam’ın gönüllere, akıllara, zihinlere ve yüreklere sirayeti ilim, irfan ile oldu ve kısa zamanda dünyada hiçbir insana nasip olmayan başarı İslam medeniyetinin Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa Efendimize (sas) nasip oldu.” diye konuştu.

– “Dünyanın her yerinde İslam medeniyetinin çok güçlü izleri vardır”

Başkan Erbaş, İslam medeniyeti hakkında değerlendirmede bulunarak, “İnsanlık tarihinin ilim ve hikmet açısından en görkemli dönemi olan İslam medeniyetini anlamak oldukça önemli bir husustur. Endülüs’ten Fergana Vadisi’ne kadar dünyanın her yerinde İslam medeniyetinin çok güçlü izleri vardır. Şu anda o merkezlerden birisinde bulunuyoruz. Siirt dediğimiz zaman geriye doğru yüzlerce ilim adamı sayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

– “İslam, insanlar için can, mal, akıl, nesil ve din özgürlüğünü temin eden barış dinidir”

İslam’ın insanlara getirdiği düzenden bahseden Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

“İslam, insanın kendisiyle, Rabbiyle, toplumla, çevreyle ve bütün varlık alemiyle ilişkisini en ideal düzeyde belirleyen ilkeleri açıklayarak, onun dünya ve ahiret huzurunu temin eden ilahi bir nizamdır. İslam, bütün toplumun huzurunu temin etmeyi hedefleyen, bütün insanlar için can, mal, akıl, nesil ve din özgürlüğünü temin eden barış ve merhamet dinidir. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayarak çalışmalarımızı yapalım. İslam’ın bir denge dini olduğunu bütün insanlığın dengesinin bozulmasını önlemeye yönelik bir sistem olduğunu da hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım.”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bütün Peygamberler İslam’ı muhafaza etmek için gönderildiklerine dikkati çekerek, “Bütün Peygamberlerin getirmiş olduğu mesajın ortak adı İslam’dır. Hazreti Muhammed Mustafa (sas) Peygamberlerin sonuncusudur. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘Bugün sizin dininizi kemale erdirdim ve üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Din olarak size İslam’ı seçtim.’ Burada İslam’ın bir nimet olduğunu Rabbimiz vurguluyor.”

Konferansa, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Başkan Erbaş, ayrıca Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ı makamında ziyaret etti.

Kaynak

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Dünyanın konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Dünyanın yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com