HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Kabe örtüsü Kisve-i Şerif 2021 Kurban Bayramının arife günü değiştirildi – video

hicri 1442 yılına ait örtü sökülerek 1443 yılı boyunca Kabenin üzerinde kalacak olan Kabe örtüsü yerine takıldı.

Kabe Örtüsü değişimi Hac 2021 1443 Mekke
0

Kabe örtüsü Kisve-i Şerif 2021 Kurban Bayramının arife günü değiştirildi

2021 Hac ibadetinin başladığı ve hacıların Arafatta vakfe durduğu saatlerde arife günü hicri 1442 yılına ait örtü sökülerek 1443 yılı boyunca Kabenin üzerinde kalacak olan Kabe örtüsü yerine takıldı.
Kabe Örtüsü fabrikası çalışanları ve Kabe çalışanları tarafından toplam 220 kişilik bir ekiple Kabe örtüsü değiştirildi.

Kabe örtüsü nerede yapılıyor?

Kabe örtüsü fabrikasında 200’e yakın çalışanın 9 ayda elleriyle ördüğü 1443 yılı örtüsü saf ipekten ilmek ilmek dokundu.
Kabe Örtüsü fabrikasına zaman zaman özel ziyaretçiler alınıyor ve bir kaç ilmekte olsa bazı nasipli müslümanlarında örtünün yapımında katkıları oluyor.
Kabe örtüsünün üzerindeki yazılar saf gümüş ve altından işlemelerle işlenmektedir. Kabe’mizin 4 duvarını örten örtünün toplam ağırlığı iki ton civarındadır.

 

2021 yılı Kabe örtüsünün değiştirilmesini çok özel kamera açılarıyla yakından görebilirsiniz…

Kabe örtüsü Fabrikası nerede

Mekke’de bulunan Kral Fahd Kabe örtüsü fabrikası Mescidi Haram bölgesine Kabe’ye 8 km uzaklıkta Al Hamra Umm Al Jud, Mecca 24321, Suudi Arabistan adresindedir.

The Kiswa Factory of the Holy Ka’aba adıyla anılmaktadır ve haritalarda aşağıdaki linkten görülebilir.

https://goo.gl/maps/GvF4b3H8sSf8MC329 

 

Kabe örtüsü kimlere verilir?

Hicri 1442 yılına ait ve bir kaç devlet başkanı ve protokol haricinden insan eli değmemiş olan Kabe örtüsü parçalara bölünecek.
Tüm eski Kabe örtüleri gibi çıkan eski örtü çeşitli ebatlarda bölümlere ayrılacak.
Kabe örtüsü fabrikasında genel temizlik ve bakım işleri yapılacak Kabe örtüsü bölümlerine göre parçalar halinde çerçevelenecek. Sonrasında Suudi Arabistan kralının izniyle bazı devlet başkanlarına, üst düzey devlet adamlarına , yaşayan büyük din alimlerine ve büyük camilere hediye edilir.

Sertifikalı Kabe örtüsü , Kabe örtüsü parçası, Kabe örtüsü satılık mı?

Kabe örtüsü satılık ya da Kabe örtüsü almak istiyorum diye içinden geçirenler olabilir.
Kabe’mizin örtüsünün normalde satışı Suudi Arabistan Kralı tarafından kesinlikle yasaktır. Ancak yasa dışı yollardan bazı satış sitelerinde Kabe örtüsü satışı yapılmaktadır. İnstagramda veya facebookta bir çok ilan görülebilmektedir. Bu gibi satışların çoğu sahte olmaktadır. Sahte olmayan çok az sayıda sertifikalı Kabe örtüsünün de satıldığı görülmektedir. Vefat eden Kabe örtüsü eski sahiplerinin mirasçılarına denk gelebilirseniz sizde gerçek orijinal Kabe örtüsü sahibi olabilirsiniz. Ancak Kabe örtüsü parçası sahiplerinin çok zorda kalmadıkça satmayı düşünmeyecekleri aşikardır. Hacca veya umreye gelen çoğu Anadolu insanı evlerinden getirdikleri havlu veya bez parçalarını fırsat bulurlarsa Kabe örtüsüne sürerek evlerine buradan bir hatıra götürmektedir.

Mekke , Suudi Arabistan 2021

Kabe örtüsü Kisve-i Şerif 2021 konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Kabe örtüsü Kisve-i Şerif 2021 yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com