HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Sevdiğini Kaybeden Her Müslümana 5 Tavsiye (Ölünün Ardından Yapılacaklar)

Annemizi, Babamız veya çok sevdiğimiz bir kişi öldüğünde neler yapabiliriz?

Sevdiğini Kaybeden Her Müslümana 5 Tavsiye (Ölünün Ardından Yapılacaklar)
0

Sevdiğini Kaybeden Her Müslümana 5 Tavsiye (Ölünün Ardından Yapılacaklar)

Ölüm, hayatımız boyunca karşılaştığımız yadsınamaz bir gerçektir. Ölümle uğraşmak ya da sevilen birini kaybetmek o kadar zor bir iştir ki bazen sinirlerimizi bozar. Böylesine ızdıraplı ve yıkıcı bir anda, Kur’an-ı Kerim bize gerçekten çok iyi rehberlik ediyor ve bize bir umut ışığı veriyor.

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّ إِلَيْهِ رَاجِعُونَ‎

İnna lillâhi ve innâ ileyhī rāji’un

Şüphesiz biz Allah’a aidiz ve O’na döneceğiz

Onlar, bir musibetle karşılaştıkları zaman, “Bizler, Allah için varız ve muhakkak O’na döneceğiz.” derler.

الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
Ellezine iza esabethum musibetun, kalu inna lillahi ve inna ileyhi raciun.

Böyle zor zamanlarda, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bizi Allah’a yönelip sabır ve esenlik dilemeye sevk eder.

İşte kalın ve ince atlatmamıza yardımcı olabilecek bazı tavsiyeler.

Dua Edin (Dua Etmek)
Dua Edin (Dua Etmek)

1. Dua Edin (Dua Etmek)

Dualar  gerçekten bizim için en büyük silahlardır. Kişi hayatımızda mevcut veya Yüce Allah’a veda etmiş olsa bile dualarımızda anıp Yüce Allah’tan rahmet dileyebiliriz. Allah katında küçük şeyler ve dualar gerçekten büyüktür ve bu yönler Yüce Allah’ın hoşnutluğunun sebebi olur. O halde tanıdığınız bütün insanlar ve hatta tanımadığınız Müslümanlar için mağfiret dileyin. Allah, dileyenlerin dualarını da kabul eder.

2. Sabır Edin (Sabır Etmek)

Gerçekten de sevilen birinin ölümünün ya da hayatta birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken sahip olunması en zor niteliklerden biri sabretmek ya da sabretmek. Zor bir durumda ve sinir bozucu bir acıda, iyileşmek için kendinize izin verin ve durumu anlamak için biraz zaman ayırın. Sabr, Yüce Allah’a tevekkülün ve Allah’ın hükmüne tam bir gönül vermenin adıdır.

Allah’ın hiçbir cana taşıyabileceğinden fazlasını yüklemediğini bilerek sabrederiz.

3. Ölenleri Affetmek

Hayatta birbirimizle birçok anlaşmazlık yaşarız ve bunlar birbirimize karşı kin beslememize yol açar. Bu nedenle, ölen sevdiklerinizi yaptıkları herhangi bir yaramazlık veya yanlışlık için affetmek en iyi hediyedir. O kişiyi bağışlayarak, kendinizi tüm kinlerden kurtarmış ve ölen kişiye merhamet etmiş olursunuz. Aynı zamanda sizi Yüce Allah’tan rahmete ulaştırır ki bu gerçekten büyük nimetlerden biridir.

Sadaka Vermek Su kuyusu temini
Sadaka Vermek Su kuyusu temini

4. Sadaka Vermek

Diğer tüm yönleriyle birlikte, ölen ruh için yapabileceğiniz en büyük şeylerden biri de onlar adına sadaka yapmaktır. Su kuyusu temini projelerinde yer alabilir, camiler inşa edebilir, giyecek, yiyecek bağışlayabilir ve ihtiyaç sahiplerine eğitim verebilirsiniz. Bunların hepsi, size ve ölen kişiye Yüce Allah’ın tüm büyük ödüllerini getirebilecek Sadaka’nın parçalarıdır. Bu görevlerin dışında ölen kişinin adına hac veya umre de yapılabilir.

5. Kendinizi Rutin İçinde Meşgul Edin

İyileşme uzun bir süreçtir ve iyileşmeye ulaşmak için zamana ihtiyacımız var. Ancak ilerlemeye devam etmek ve zihninizi meşgul edebilecek bir rutine dahil olmak gerekir. Kendinizi rutin işlerle meşgul etmek, sağlıklı dikkatinizi dağıtacak ve çabalarınızı iyi ve etkili bir şey yapmaya yönlendirecektir. Hayatta hiçbir acıya hazır olmadığımızı hepimiz biliyoruz ama Allah (cc) her zorluğun hafifleteceği sözlerle bizi teselli ediyor (Kur’an: 94. Ayet 5).

Bunlar, İslami görüşlere göre sevilen birinin kaybının üstesinden gelmek için bazı tavsiyelerdi. Mevlam sevdiklerini kaybedenlere Sabırlar versin…

 

Rüyada Anne Baba Görmek, Rüyada anne ile konuşmak tartışmak, ölmüş anne baba görmek

 

 

Abdest ile ilgili Tüm İlmihal Bilgileri

Medine , Suudi Arabistan 2021

Sevdiğini Kaybeden Her Müslümana 5 konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Sevdiğini Kaybeden Her Müslümana 5 yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com