HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

2021 Hac kuraları Cuma günü Mekkede çekiliyor

2021 Hac kuraları 25 Haziran 2021 Cuma günü Mekkede çekiliyor
0

2021 Hac kuraları Cuma günü Mekkede çekiliyor… Son dakika

2021 yılı Hac ibadeti için sadece Suudi Arabistan sınırları içinde bulunan nasipli müslümanlar arasında çekilecek. Bu yıl hac kurasına katılım sadece online hac başvuru sisteminden alındı. Hacı olabilmek için bir haftada toplam 500 binden fazla başvuru yapıldı.

2021 yılı Hac Kurası nerede çekilecek ve ne zaman çekilecek?

Hac kurası çekilişi bilgisayar sistemi üzerinden 25 Haziran 2021 Cuma günü hac kuraları Mekke’de bulunan Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı binasında yapılacak. Kurada başvuruda bulunanlardan 15.000 Suudi vatandaşı ile Arabistanda çalışma izni veya oturum izni olan diğer ülke vatandaşlarından 45.000 kişi seçilecek. Tüm dünya vatandaşlarında toplam 60.000 kişi bu yıl ilk defa hacı olma şerefine nail olacak.

2021 yılı Hac Kurasına katılım şartları ve kura öncelikleri neler?

Kuraya belirli aşılardan en az birinci doz aşısını yaptıranlar veya son 6 ayda koronavirüs pozitif olup sonrasında negatife dönen kişilerden son 5 yılda hiç hac ibadeti yapmamış kişiler başvuru yapabildiler.  Suudi Arabistan Hac bakanlığı yaptığı son dakika açıklamasında Hac 2021 kurasında önceliğin çift doz aşı yaptıranlarda olacağını bildirdi. Eğer yeterli çift doz aşı yaptıran bulunamazsa o zaman ilk doz aşı yaptıranlar kurada çıkacaklar. Pandemi şartlarında Hac ibadetini yapacak kişilerin ibadet yerlerinde hazırlıklar devam ediyor. Mina ve Müzdelifede hacı adayları için kalacak çadırlar hazırlandı. Sosyal mesafeye göre hacı adayları ibadetlerini yapacaklar. Mevlam hacılıklarını kabul buyursun…

2021 yılı Umre ibadeti ne zaman bitecek Hac 2021 den sonra ne zaman başlayacak?

Hac ibadeti için hazırlıklar sürerken Suudi Arabistan Hac bakanlığı Arabistan içinden gelen umre ziyaretlerinin 10 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edebileceğini belirttiler. Hac 2021 organizasyonu planları pandemi şartlarına uygun olarak planlandığından Kabe’de umre ziyaretinin Kurban bayramına 10 gün kalaya kadar devam etmesi yönünde karar alındı.

2021 yılı yerel umre ibadeti kurban bayramından 1 hafta sonra tekrar başlayacak. Uluslar arası umre ibadeti için henüz net bir plan olmamakla birlikte eylül ayı başında başlaması öngörülüyor.

DinBilgi.com Haziran 2021

Mekke, Suudi Arabistan

2021 Hac ibadeti için yapılan hazırlıkları görüntülediğimiz videomuzu aşağıdaki youtube linkinden izleyebilirsiniz. 2021 Hac ibadetiniz web sitemizden ve youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz. Youtube kanalımız : https://www.youtube.com/HacUmreHaber

 

2021 Hac kuraları Cuma günü konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. 2021 Hac kuraları Cuma günü yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com