HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Müslümanın Ev dekorasyonu örnekleri ve fikirleri 2023

Evde namaz odası nasıl yapılır Namaz odası modelleri Namaz odası Dekorasyonu Namaz odası Ev Evde namaz köşesi yapımı Evde mescit odası Evde ibadet odası İbadet odası dekorasyon

Ev dekorasyon fikirleri 2021 Namaz ve İbadet Köşesi
0

Müslümanın Ev dekorasyonu örnekleri ve Önerileri 2023

Bir müslümanın evinde dekorasyon denince akla gelmesi gereken bir öneride namaz köşesidir. Bizce her evde namaz ve ibadet için ailemize bir köşe ayrılmalıdır. Bahsettiğim Evde namaz odası nasıl yapılır resimli olarak görebilirsiniz. Evde namaz köşesi yapılışı için bir kaç örneği aşağıda görebilirsiniz. Kendi imkanlarınızla herhangi bir odanızı , salonun bir köşesini veya teraslı eviniz mutlaka vardır. Namaz odası modellerini inceleyiniz. Sizde istediğiniz yeri aile ibadethanesi haline getirmeyi planlıyorsanız haberimizdeki resim galerimiz içinde Evde mescit ibadet odası örneklerden ilham alabilirsiniz. Dini dekorasyon için 9 fikir resim galerimizdedir.

Pandemi döneminde cami ve mescitlerin kısmen kapatılması sonrası evlerine bu tarz namaz odası model örnekleri ve dua bölümü yapan insanlar var. Sizde evinize böyle güzel namaz odası modelleri,  evde ibadet odası köşeleri yaptırabilirsiniz. Çocuklarınızın namaza başlaması için vesile olabilecek ibadet köşesi ile evde namaz köşesi yapımı çok iyi bir yöntemdir. Mevlam niyetlerinizi kabul eylesin inşallah.

Neden evimiz ibadethanelerimiz olmalı?

Evde günün koşuşturması ve ev halinin dağınıklığından uzak bir mekanda ibadetlerimizi yoğunlaşarak yapmak gerekir. Namaz kılınacak ortamın sessiz olması , renklerin uyumu ve ışık parlaklıkları ibadet ederken sizi bu dünyadan almalıdır. Seccade seçimini fazla şekilli olmayan seccadelerden ve daha çok tek renkli namazlık olarak dekore edebilirsiniz. Evinizde rahatça ibadet edebileceğiniz bir ortam sağlamak ruhunuza çok iyi gelecek ibadetlerinizi huşu içerisinde yapmanıza olanak sağlayacaktır.

Gece namazlarınızı , nafile namazlarınızı , vakit namazlarınızı , kaza namazlarınızı ve kuran okumalarınızı bu köşede huzurlu bir şekilde yaparsınız. Evde cemaat yapmanın faziletlerini anlatmamıza gerek yoktur sanırım.

Bahçe dekorasyonu Teras evde namaz köşesi 2021
Bahçe dekorasyonu Terasta evde namaz köşesi 2021

Evlerimizi nasıl sakin ve dingin bir ibadethaneye dönüştürürüz?

Yazlık eviniz veya bahçeli bir eviniz varsa bahçede de ibadet köşesi dekore edebilirsiniz. Evlerimizi ibadethaneye çevirdiğimiz bu pandemi dönemini fırsata çevirmek sizin elinizde. Aile nüfusunuz kadar seccade modelleri ve kolayca elde edebileciğiniz birbirleriyle renk uyumu olan malzemeler ile sizde hemen namaz köşenizi oluşturun…

Çocuklarımıza namaz alışkanlığını nasıl kazandıralım?

Evde Çocuklu aileler için namaz köşesinde mutlaka çocuğunuza uygun seccadeler bulundurmalısınız. Çocuklar için namaz sevgisini onlara namaz ve ibadet mekanlarına kendi ekleyecekleri nesnelerde ekleyebilirsiniz. Namaz köşesinde çocuğunuza ayıracağınız bölümü onunla beraber dekore ederek hazırlamalısınız ki çocuk bu köşenin kendisine ait olduğunu benimsesin. Çocuğunuzun yanında evde cemaat namazı kılmaya özen göstermeli en azından günde bir vakit namazını çocuğun yanında kılmalısınız. Namaza başlama konusunda erkek çocuğu olanlar babayı , kız çocuğu olanlar anneyi örnek alırlar.

Allaha emanet olunuz… Medine’den sevgilerle Dua eder dua bekleriz…

Medine , Suudi Arabistan Haziran 2023

 

Abdest Nedir farzları adabı sünnetleri nelerdir 2021

 

Müslümanın Ev dekorasyonu örnekleri ve konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Müslümanın Ev dekorasyonu örnekleri ve yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com