HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

2021 Hac nasıl yapılacak Hac sırasıyla nasıl yapılır

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, 2021 Hacı adaylarının hac görevini rahat ve sağlıklı bir ortamda yapabilmesi için yapılan düzenlemeleri ilan etti. İşte detaylar

2021 Hac Kuraları çekildi
0

2021 Hac nasıl yapılacak? Hac sırasıyla nasıl yapılır?

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, 2021 Hacı adaylarının hac görevini rahat ve sağlıklı bir ortamda yapabilmesi için yapılan düzenlemeleri ilan etti;

Hac 2021 de Kabede nasıl hac yapılacak , Hacı adayları nerede, nasıl hac ibadetini yapacak?

1. Kabe’nin zeminindeki tavaf alanının (Mutaf Alanı) tamamı hacı adaylarının ibadetine açık olacak.
2. Ecdat yadigarımız Osmanlı revaklarının hemen arkasındaki birinci asma katın tamamında düzenleme yapıldı. Mutaf alanı ve asma kat toplam yaklaşık 110 bin metre karedir.
3. Toplam 110.000 metre kareye 60.000 hacı adayı sosyal mesafeye göre düzenlenen işaretlemelere uygun olarak Hac ibadetlerini yapacaklar.
4. Hacı adaylarının Kabe’ye giriş ve çıkışlarında tek yön kuralı uygulanacak
5. Ana giriş kapıları başta Kral Abdül Aziz kapısı, Umre kapısı ve Fetih kapısı olmak üzere 20 giriş kapısı açık tutulacak.
6. Katlar arası geçişte yirmi sekiz yürüyen merdiven sürekli çalışır durumda olacak.
7. Kabe kompleksine geçen yıl açılışı yapılan 3. Genişleme bölümüde ilk kez Hacı adayları için kullanılacak. Bu alanda zemin ve 1. katlarda toplam 160.000 metre karelik bir kullanım alanı mevcut.
8. Ayrıca Kabenin en dış avlusunda toplam 132.000 metre karelik (HacUmreHaber.net) alanda 2500’ün üzerinde tuvalet ve 1200 e yakın abdest hanede çalışır durumda olacak.
9. Kabe’deki tüm ışıklandırma sistemleri, klimalar, havalandırma sistemleri ve ses sistemleri için 7 / 24 arıza ekipleri ayarlandı.
10. Kesintisiz bir Hac mevsimi yaşanması için tüm Kabe çalışanlarının izinleri iptal edildi.
11. Kalabalıkları kontrol müdürlüğü mühendisleri 60 bişn nasipli hacı adayını sürekli olarak gözlemleyecekler. Tüm kapılar ve yürüyüş koridorları trafik izleme merkezinden kontrol edilerek görevlilere telsizle anlık bilgi ve yönlendirme yapacaklar.
12. Hacı adaylarının otellerinden, Müzdelife’ye, Mina’ya, Arafat’a ve Kabe’ye gidiş ve gelişleride sıkı kontrol altında olacak.
13. Mekke ve Medine’den güncel ve güzel haberler almak için web sitemizi (hacumrehaber.com) her zaman ziyaret edebilirsiniz…

Bu yıl Türkiyeli kaç kişi hac yapacak? Hacca Türkiye’den kaç kişi gidecek?

2021 Hac ibadetini yapabilme şartlarını sağlayarak kuraya katılan 550.000 kişi arasında kura çekildi. Hac kurasında isimleri çıkan, Arabistanda çalışma izni olan veya oturum izni alan 82 nasipli Türk vatandaşımız Allah izin verirse 2021 yılında hacı olacak.

İmtihan 2021
Arafat dağı Mekke Pandemi döneminde geçen yıldan bir kare. 2021 Hac nasıl olacak

Hac için kaç kişi alınacak? Hac kontenjanı bu yıl ne kadar? 2021 yılında hacca kaç kişi gidecek?

Hac için Arabistan’da bulunan, tüm ülkelerin vatandaşları arasından 60.000 kişilik kontenjan açıldı. Bunların 15.000 kişisi Suudi vatandaşı kalan 45.000 kişi de diğer ülke vatandaşlarından eşit sayıda seçildi.
Pandemi nedeniyle uluslar arası Hac iptal edildiğinden Türkiye’den hacca giden kişi bu yıl maalesef yok.

Tüm haberlerimizi sevdiklerinizle ve dostlarınızla paylaşabilirsiniz… Mekke’den Sevgilerle

8 Temmuz 2021

Mescidi Haram , Kabe , Mekke , Suudi Arabistan

2021 Hac nasıl yapılacak Hac konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. 2021 Hac nasıl yapılacak Hac yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com