HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

İlk Hac Kafilesi Ne Zaman Gidecek? (Hac 2023) Hac Kuraları Ne Zaman Çekilecek?

İlk Hac Kafilesi Ne Zaman Gidecek (Hac 2023)
0

2023 ilk hac kafilesi ne zaman gidecek? sorusunun cevabı belli oldu. 2023 yılının hac organizasyonunda kura çekimi sonrasında kurada çıkanlardan nasipli ilk Türk kafilesi 21 Mayıs 2023 Pazar günü kutsal topraklara gidecek. Türkiye’den Hac için son kafilenin gidiş tarihi de 22 Haziran 2023 Pazar günü olacak.

2023 Hac Kuraları Ne Zaman Yapılacak?

2023 yılının Hac Kuraları 15 Şubat 2023 Çarşamba günü saat 14:00’te çekilecek ve bilgisayar ortamında yapılacak. Daha önce hacı olanlar hariç tüm başvuran kişilerin hac kurasında çıkma ihtimali var. Hac kurası çıkan ancak vefat veya sağlık nedeni ile gidemeyen hacı adayları için vekalet yoluyla yerlerine bir kişi gidebilecek.

Hac Kuraları Nasıl Çekiliyor?

Hac Uğurlama Duası

Hacı uğurlama duası şöyledir;

“Elhamdülillahilezî yübahî limelaiketihî bi ibadihi’I-kâiline lebbeyke Allâhümme lebbeyk. Vessalatü vesselamü ala seyyidina Muhammed’in yeş-feu Iimen yekulü lebbeyke. Allahümme lebbeyk. Ve alihî ve ashabihi’I-kailîne lebbeyke Allahümme lebbeyk. Ya vehhabü ya feyyaz.

Allahümme-elbîs lihaülai ve lisairl ibadike’l huccaci ihrames-sıhhati ves-selameti minkülli’l alami. Vemûcibati’l-melameli vektüb fi cibahihim likabulike ve mağfiretike alâmeten bihurmetimen kane tuzılluhü’l-ğamame. Allahümme yamen li’ibadihiIhuc-cacı binazarı’r-rahmeti tecellâ yessir lehümü’d-dühûle min babi’s-selam ve tavafı beyti’l-haram.

Vessalatü fi-makamin kulte ittehazûmin makâmı İbrâ-hime musalla. Ve’l-vakfete fi cebeli’l-arafâti ve edae sairi nüsüki’l-haccı bila’vicac. Veziyarete ravzatı habîbike sahibi’l-mî’rac. Ve’r-rucua ila evtanihim bila fakrin velâ ihtiyaç.

Ve sallallahü teala ala seyyidina Muhammed’in ve alihî ve sahbihî ecmaîn. Veselamün ale’l-mürselin. Ve’l-hamdü lillahi rabbi’l-alemin.”

Kaynak : Hac Uğurlama Duası

Hacdan Ne Zaman Dönülecek? (Hac 2023)

Hacı olacak Türk vatandaşları Suudi Arabistan’dan 2 Temmuz 2023 Pazar günü yola çıkarak ülkemize dönecekler.  Cidde Hava limanından kalkacak uçaklar genellikle 3 Saat 20 dk. sonra İstanbul hava limanına varıyor. 2023 yılında hacı olacak vatandaşlarımızdan hacdan dönüş için son tarihte 2 Ağustos 2023 Çarşamba günü olacak.

2023 – 2024 Umre Sezonu Ne zaman Başlıyor?(Hicri 1445)

Tüm 2023 hacıları Arabistan’dan ayrıldıktan sonra tüm kutsal mekanlarda genel temizlik yapılacak. Sonrasında 16 Ağustos Çarşamba gününden itibaren Miladi 2023 – 2024 yılı (Hicri 1445) umre sezonu başlayacaktır.

2023 - 2024 Umre Sezonu Ne zaman Başlıyor(Hicri 1445)
2023 – 2024 Umre Sezonu Ne zaman Başlıyor(Hicri 1445)
İlk Hac Kafilesi Ne Zaman konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. İlk Hac Kafilesi Ne Zaman yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com