HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Zemzem suyu nedir?

Zemzem suyu nasıl içilir?

zemzem suyu böyle içilir
0

Zemzem Suyu Nedir?

Zemzem suyu hakkında bilinmeyen özellikleri sizin için sıraladık, mübarek olan zemzem suyu nedir, nasıl içilir ve özellikleri nelerdir hepsini derleyip sizler için anlattık;

Kabede çalışanlar zemzem suyuyla iftarlarını açarken Ramazan 2021
  • Yaklaşık 5000 yıldır kaynayan pınarı ile kimyasal özelliklerini araştıran bilim adamlarını şaşırtmakta olan mübarek bir sudur.
  • Dünya üzerindeki su kaynakları ile karşılaştırıldığında Zemzem suyu, en berrak ve mikro organizma açısından en temiz yapıya sahiptir.
  • Saniyede 18 litre debi hızı ile kaynıyor. İlk kaynadığından beri bu hızında hiç bir azalma veya artma olmuyor.
  • Zemzem suyu kuyusu incelendiğinde biri Kabe tarafından biri Ebu Kubeys dağı tarafından gelen iki ana kolla beslenmekte olduğunu biliyoruz.
  • Hacca ve umreye gelen Allah’ın misafirleri tavaf ederken mutlaka zemzem kuyusunun tam üstünden geçiyoruz.
  • Kabe’mizin 23 metre yakınında Hz. İbrahim makamı tarafında  bulunan zemzem suyu kaynağının kuyusu şu anki konumu tam olarak alttaki resimde bulunmaktadır.
  • Zemzem suyu kaynağından borularla Kabe’nin 4 km uzağındaki Kral Abdullah Zemzem suyu toplama ve şişeleme tesislerine taşınmaktadır. Burada hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmadan çeşitli litrelerde şişelenerek (Kabe) Mescidi Haram ve Medine Mescidi Nebevi’ye taşınmaktadır.
Zemzem kuyusu nerede
Zemzem kuyusu kaynağının yeri Kabenin yanında tam olarak burada Fotograf : Hac 2021 Temmuz

"<yoastmark

Zemzem suyu nasıl içilir?

  • Hacı adayı olduğumuzda (Allah herkese nasip etsin) hac ibadetini yerine getirirken son veda tavafını yapıp sonrasında tavaf namazını kılıyoruz. 2 rekatlık bir namaz olan Tavaf namazının ardından bir bardak zemzem suyunu, Kabe’ye yönelip Bismillahirrahmanirrahim diyerek üç seferde içiyoruz.
zemzem suyu böyle içilir
zemzem suyu en güzel böyle içilir : Kabe’de
  • Zemzem suyu Hac veya umre ziyareti sonrası Arabistan tarafından kişi başı 5 litre olarak ücretsiz verildiğini biliyoruz.
  • Bu suyu Türkiye’ye getiren Hacdan gelen nasipli kişilerin evine misafir olanlara ikram edilen zemzem suyu Kabe’ye doğru dönüp ayakta olarak  besmele ile üç yudumda içilir. Afiyet olsun…

Zemzem Suyunun özellikleri nelerdir?

"<yoastmark

1. Başka hiç bir suya benzemeyen kendine has bir tadı mevcuttur.
2. Bünyesindeki tuz miktarı eser (çok az) miktardadır.
3. Kaynağından çıktığı anda tam olarak berrak kelimesine manasını verecek kadar tertemizdir.
4. İçinde hiç bir mikrop bulunmamaktadır.
5. İçeriğinde insan sağlığını bozucu hiç bir madde ve mineral yoktur.
6. Zemzem suyundan içenler açlık hissetmemektedir.
7. Vücuttan atılma yolu sadece ter bezleri aracılığıyla yapılmaktadır.
8. Zemzem suyunda hiç bir koku yoktur.

Zem zem Suyu Kuranda Geçiyor mu?

Zemzem suyu Kuranı kerimde herhangi bir ayette direk olarak geçmemektedir. Ancak Zemzem suyu ile ilgili günümüze gelen onlarca hadis rivayet edilmektedir. Ayrıca İslam tarihi kitaplarında da zemzem ve zemzem kuyusunun bulunuşu ile ilgili kayıtlar mevcuttur.

Yüce Allah, en mükemmel yaratılmış canlı türü olarak da yine içerisinde suyun bulunduğu hususi bir çamurdan insanı yaratmıştır. Dolayısıyla, İnsanoğlunun temel yapısı önce toprak ve sonrası ise sudur: İnsan vücudunun %70′ i sudan müteşekkildir. Onun için, insan vücudundan suyun tamamını aldığımız da nasıl insan ölürse, yeryüzünden suyu bitirmiş olsak, bu kez de alemde canlı türü diye bir şey kalmaz. Görüldüğü üzere, su tüm varlıklar için ihtiyaç olduğu kadar, insanoğlu içinde son derece hayati önem taşıyan bir maddedir. Bu sebeple, bütün devletler ve uluslar, ülkelerinin karasularındaki suyun korunmasına önem vermişler ve sahip çıkmışlardır.

İslam’da Suyun Önemi Nedir?

Dinimiz yüce İslam, gusül, abdest, taharet gibi temizlik anlarında bile suyun kıymetinden, önemli olmasından ötürü israf edilmeden tüketilmesini, kullanılmasını biz inananlardan istemiştir. Bu sebeple, nehir kenarında abdest alsak bile bu emre, riayet etmemiz, uymamız Allah’ın bizlere emridir. Konu başlığından da anlaşılacağı üzere, İbrahim (as) Hacer anne ve İsmail (as)’dan bu yana, durmaksızın, tükenmeksizin, azalmaksızın, aç olan Müslümanlara yemek, hasta olanlara şifa, susuz olanlara içecek su olan mübarek, muazzam ve muhteşem bir sudur zemzem.

Üç bin küsur yıldan, belki daha fazla yıldır. Bu yana, nereden, nasıl, hangi kaynaktan geldiği anlaşılamayan Zemzem suyu: ” Cebrail’in ayağını vurduğu yerden çıkmıştır. Peygambere ait bir mucizedir. Dünyanın dört bir tarafından gelecek hacılara yetecek kadar hareketlidir. Zemzemden içen susuzlar kanar, açlar doyar, hastalar iyileşir.” ( Zemzem Mucizesi) Bir dönem Cürhümiler tarafından üzeri kapatılan Zemzem, Resululah (sav)’ın dedesi Abdülmuttalip, gördüğü bir rüya üzerine, oğlu Haris ile birlikte, rüyada kendisine gösterilen yeri kazarak zemzemi tekrar buldu. Zemzemin bulunması ile Haşimoğulları kendilerine ait olan “hacılara su dağıtma” işini daha kolaylıkla yerine getirdiler.

İşte, zemzem, o gündür bu gündür her yıl milyonlarca hacıya hizmet eden, onların su ihtiyacını gideren Zemzem’in, öyle özellik ve güzelliği vardır ki, bunların hepsini izah etmek, yazmak yazı boyutumuzu aşacaktır. Bir kere; Zemzem, cennet pınarlarından olup, Allahü Teala’nın, Hz. İbrahim (as)’a lütfettiği bir sudur.

Kabe içerisindeki Ayat-ı Beyyinat’tan, kainatta en hayırlı su olup, yeryüzünde en kutsal topraktan, yani, Beytullah’ın hemen yakınından fışkıran mübarek bir nimettir. Resulullah (sav)’in zemzemi çok sevdiği, açları doyuran, her hastalığa şifa, özellikle, sıtma, humma, baş ağrısı, göz ağrılarına deva olan Allah’ın bizlere bir lütfudur. İçilmesi günahlara keffaret, kaburga kemiklerini gerdirinceye kadar içmek imanın kemale ermesi, alameti ve nifak, fesat gibi çirkinliklerden kurtuluştur.

Misafire Zemzem Suyu İkram Etmek

Evlerimize teşrif eden misafirlere ikram edilecek en güzel hediye, Beytullah şehrinden başka yerleşim birimlerine götürülmesi, içilmesi sünnet, abdest alınması sünnet, küçük çocukların ağızlarına vermek sünnet, bedene kuvvet ve ne kadar içilirse içilsin, ne kadar taşınırsa taşınsın bitmeyecek olan zemzem. Diğer taraftan, Yüce Allah’ın lütfuna bakınız ki; Avrupa laboratuvarlarında yapılan araştırma ve tahlillere göre zemzem suyu, diğer sulara göre çok daha az kükürt taşımaktadır. Yine aynı araştırmacılara göre, besleyici olmasının sebebi, daha fazla mineral taşımış olmasıdır.

Çıkış kaynağı, nereden geldiği, tüm bilimsel verilere göre bilinememektedir. Bir düşünelim. Zemzem suyunun yakınında hiç bir su, kuyu yoktur. Denize uzaklığı 80 km. uzaklıktadır. Hal böyle iken, suyunu denizden veya başka bir yerden alması imkansızdır. Derinlik oranı 1,5 metre olan ve küçücük bir kuyudan çıkan zemzem suyu, hac ve umre zamanları boyunca milyonlarca Müslüman su ihtiyacını karşılamaktadır. Bu kadar tüketime rağmen, hiç bir zaman ne azalma, nede kuruma emaresi görülmemiştir.

Şifa Kaynağı Zemzem Suyu

Dünya sağlık örgütü raporlarına göre, yeryüzünde en sağlıklı, en içilebilir bir sudur zemzem. Diğer bir araştırmaya göre, içinde mikroorganizma ve bakteri barındırmayan tek şifalı sudur zemzem. ” Vehb b. Münebbih zemzem hakkında şöyle demiştir; ” Beni yoktan var eden Allah’a yemin ederim ki zemzem suyu Kur’an’ı Kerim’de kendisinden söz edilen bir kuyudur.” Allah’ın rızasına ererek iyiler mertebesine yükselenlerin içtiği su” ifadesiyle vurgulanan su zemzem suyudur. Allah’ın kitabında bahsedilen yiyeceklerin aslıda odur.

Acıkanların yemeği hastaların şifası zemzem suyudur, demiştir. İbni Heysem; Vehb bin Münebbih hastalandı. Biz hastalığı nedeniyle ziyarete gittik. Birde ne görelim yanında zemzem suyu vardı. Dedi ki; ” Zemzem suyu biraz ağırca bir sudur. Keşke daha tatlı bir su getirseydik.” Bizim bu sözümüz üzerine Vehb Bin Münebbih; ” Mekke’den ayrılıncaya kadar zemzem suyundan başka su içmek istemiyorum. Beni yaratan Allah’a yemin ederim ki Allah’ın kitabında zemzem suyundan söz edilmiştir. Zemzem suyu kurumaz. Zemzem suyu ayıplanmaz. Kusursuz bir sudur.

Allah’ın kitabında zemzem Abrar’ın, iyilerin içeceğidir. Allah’ın kitabında kendisinden söz edilen bu su acıkanın yemeği, hastaların şifasıdır. Her kim zemzem suyundan kanıncaya kadar içerse, o kimseden bir hastalık alınır. Bir başka hastalığına da şifa verilir.” dedi. Netice olarak, Mübarek zemzem suyu ilgili bu günkü, mevzumuzu burada sonlandırır, yarın, İnşaallah, aynı konuya kaldığımız yerden devam edeceğimizi arzeder, selam ve muhabbetlerimi sunarım. Yüce Allah, hacca giden kardeşlerimize,  zemzem suyunu, açlık, şifa ve susuzluk niyetiyle içmeyi herkese nasip eylesin. Amin.

Kabe çalışanları zemzem suyu ile iftar açarken 2021 Ramazan

 

 

 

Mekke, Suudi Arabistan 2022 Temmuz

Zemzem suyu nedir? konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Zemzem suyu nedir? yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com