HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

Mescidi Nebevi’de teravih namazı atmosferini yaşayalım Ramazan 2021

Ramazan 2021 Mescidi Nebeviye giriş cemaatin içine karışma, teravih namazı ve sonunda Vitir namazı ve duası ile Mübarek Medinede size duygu dolu anlar yaşatacak videomuzu doya doya seyredin...

Medinede Teravih
2

Mescidi Nebevi’de teravih namazı

Gelin beraber 2 dk.da Mescidi Nebevi’de teravih namazı atmosferini yaşayalım…

Mescidi Nebevi’ye giriş cemaatin içine karışma, teravih namazı ve sonunda Vitir namazı ve duası ile Mübarek Medine’de size duygu dolu anlar yaşatacak videomuzu doya doya seyredin… 2021 Ramazan ayı kutlu Medine’de nasıl geçiyor?

Mescidi Nebevide namaz kılmanın faziletleri

Medine’de kalma süresiniz 8 günlük yani kırk vakit namaza yetmiyor ise, eksik vakitler kaza namazı ile tamamlanabilir.
Sevgili Peygamberimiz. “Evimle minberim arası, cennet bahçelerinden bir bahçedir” buyurmuştur. Bu hadis-i şerif gereği Ravza Cennet bahçesinde iki rekat olsun Allah rızası için namaz kılmak ta çok faziletlidir.
Hadisi şerifte ise şöyle buyrulmuştur:
Benim mescidimde kılınan bir namaz başka yerde kılınan bin namazdan hayırlıdır. (Rumuz-el e hadis)
Hadis rivayetlerine göre evde kılınan namaz a göre, camide cemaatle kılınan namaz 27 derece daha faziletlidir.

Medine Mescidi Nebevi’de Kadir gecesinden muhteşem kareler 2021

Mescid-i Nebevî’de kırk vakit namaz kılmanın hükmü nedir?

Medine’de Mesicid-i Nebevide bin derece (Bir başka rivayette on bin);

Şehirlerini anası Mekke’de Mescidi Haramda kılınan namaz da yüz bin derece daha faziletlidir.

Eski adı Yesrib yeni adı Medine’de Mescidi Nebevi’de, Mekke’de Mescidi Haram’da ve Kudüsteki Mescidi Aksa’da kılınan namazların sevaplarının hesabı şu şekildedir.
Hadisi şeriflerden rivayetlere göre cemaatle kılmanın bir namaz, tek başına kılınan bir namaza göre 27 derece daha faziletlidir. Tek başına kıldık 1 namaz sevabı, cemaatle kıldık 27 namaz sevabı, bu namazı Mescidi Nebevi’de cemaatle kılarsak 27 çarpı 1000 eşittir 27 bin namaz sevabı. Bunu bir günlük 5 vakit olarak hesap edersek 135 bin namaz sevabı, bunu da 8 günlük kırk vakit kılacak şekilde hesap edersek; 1.080.000 (Bir milyon seksen bin) namaz sevabına denk gelir. Bu da yaklaşık olarak 500 senelik tek başına kılınan namazların sevabına denk gelir.

Mescidi Nebevi’de teravih namazı atmosferini konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. Mescidi Nebevi’de teravih namazı atmosferini yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
Yorumları Göster ( 2 )
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com