HacUmreHaber.com
Türkiye'nin İlk Hac ve Umre Haber Portalı

2021’de Hac ve Umre olacak mı? Diyanet Türkiye’den son durum…

Suudi Arabistan tarafı 17 Mayıs 2021 e kadar yurtdışından umre ziyaretlerini durdurmuştu. 17 Nisandan itibaren Türkiye'den umreci kabulü için herhangi bir engel şimdilik yok. Bugün itibariyle Mekke'de son durum... Bu yılki Hac için 17 Mayısta yeni bir açıklama bekleniyor...

0

2021’de Hac ve Umre olacak mı? Diyanet Türkiye’den son durum…

Kabede 3 Mayıs 2021 de İkindi namazından sonra yağan yağmurdan görünüm
Kabe’de 3 Mayıs 2021 de İkindi namazından sonra yağan yağmurdan görünüm

Suudi Arabistan tarafı 17 Mayıs 2021 e kadar yurtdışından umre ziyaretlerini durdurmuştu. 17 Nisandan itibaren Türkiye’den umreci kabulü için herhangi bir engel şimdilik yok. Bugün itibariyle Mekke’de son durum… Bu yılki Hac için 17 Mayısta yeni bir açıklama bekleniyor…

Ancak Diyanet işleri başkanlığından gelen son bilgi Ramazan bayramından sonra Türkiye’deki umre turizmi şirketleri ile yapılan toplantılarda Arabistan tarafının uluslararası umre için açıkladığı şartların 2021 umre fiyatlarına olan etkisi nedeni ile umre yapmak isteyenlerin sayısının çok az olduğu yönünde.

Suudi Arabistanın 17 Mayıs 2021 sonrası Umre için açıklanan şartları;

1. 18-60 yaş aralığı kişilere umre izni verileceği
2. Umre yapacak kişilerin Covid-19 Aşısının 2 doz olarak yaptırmış olması
3. 10 günlük umre paketi içinde Mekkeye gelir gelmez test yaptırılıp 3 gün otelde karantinaya alınmaları
4. 3 günlük karantina sonrası Kabe’de sadece 1 kez 3 saatlik umreye izin verilmesi. (Online Randevu Tur şirketi tarafından organize edilebilir kişisel randevu verilmiyor)
5. diğer günlerde Kabe’de vakit namazlarının kılınmasına izin veriliyor.
6. Mekke’den Medineye geçişte otobüslerde %50 doluluk oranı ile transfer yapılması
7. Medine’de Mescidi Nebevi’de Cennet bahçesi Ravza ziyaretinin online randevu sistemi ile yapılması ( Kişisel randevu verilmeyecek Tur şirketi toplu randevu alacak)
8. Medinede vakit namazları için herhangibir kısıtlama yok.

05 Mayıs 2021 Mekke

Kabede 30 Nisan Cuma Namazından görünüm
Kabede 30 Nisan Cuma Namazından görünüm
2021’de Hac ve Umre olacak konulu makalemizi yada haberimizi okuduğunuza seviniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir araştırma için sitemizde arama yapabilirsiniz. Yeni içeriklerimiz için sitemizi sık sık ziyaret ediniz. 2021’de Hac ve Umre olacak yorumları okumak için sayfanın en altına gidebilirsiniz. Yazımız ile ilgili değerli eleştiri veya destek yorumlarınızı yorum bölümümüze lütfen yazınız.

  Sponsor Reklamlar Önem Arzetmektedir
yorum Yap
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com